2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján segít az iszapkatasztrófa károsultjainak

Salgótarján segít az iszapkatasztrófa károsultjainak


Salgótarján1Salgótarján önkormányzata fél-fél millió forintot utal át Devecser és Kolontár önkormányzatai számára és egyúttal csatlakozik a Magyar Televízió felhívásához is. Eszerint október 17-én egy adománygyűjtő urnát helyeznek ki a városháza aulájában. Ide várják a salgótarjániak és környékbeliek segítő forintjait, melyet a vörösiszap-áradatban fedél nélkül maradt embereknek juttatnak el. November 5-én a városban jótékonysági koncert lesz, valamint a későbbiekben a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével közösen tárgyi adománygyűjtést is szerveznek.


A Veszprém megyei környezeti katasztrófa nem csupán Magyarországot, hanem az egész világot megdöbbentette. A kiömlő veszélyes anyag, az úgynevezett vörös iszap kilenc halálos áldozatot követelt, száznál több embert juttatott kórházba, valamint tönkretette rengeteg család otthonát. Salgótarján közgyűlése október 14-i alakuló ülésén döntött arról, hogy 500-500 ezer forintot utal át Devecser és Kolontár önkormányzatának a helyreállításra. A város egyúttal csatlakozik a Magyar Televízió által meghirdetett összefogáshoz, melynek értelmében 2010. október 17-én vasárnap egy urnát helyeznek el a városháza földszinti ügyfélterében. Ide várnak mindenkit, aki úgy gondolja, segítene a rászorulóknak. A reggel 8 órától este 8 óráig tartó gyűjtésből befolyt összeget az önkormányzat a Nemzeti Kármentő Alap számlájára utalja át.

 

Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester elmondta: - Megszólítottuk városi intézményeinket és cégeinket, az önkormányzati képviselőket és különböző médiumokon keresztül az embereket, hogy jöjjenek el vasárnap, és lehetőségeikhez mérten adományozzanak. Mi, salgótarjániak már többször példát mutattunk összefogásból, kérek mindenkit, fogjunk össze most is, és segítsünk! Minden forint rendkívül fontos lehet. Közgyűlésünk éppen ma döntött a két bajba jutott település fél-fél millió forinttal történő támogatásáról és novemberben - a kora nyári esőzések károsultjainak megsegítéséhez hasonlóan - jótékonysági koncertet szervezünk a József Attila Művelődési és Konferencia Központban. S ahogy szintén tettük az árvízkárosultak esetében, összefogva a Magyar Vöröskereszttel, a későbbiekben tárgyi adománygyűjtési akciót is indítunk.

Az MTV az adománygyűjtési akciót folyamatosan hirdeti, vasárnapra pedig átalakítja egész napos műsortervét azért, hogy még jobban bevonja a lakosságot a természetesen már elindult pénzgyűjtési folyamatba. Többszöri helyszíni bejelentkezéssel tudósítanak a megyei jogú városokból, az összegyűjtött összegekről pedig este kilenc órakor számolnak be.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite