2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Jelentősen csökken a parkoló-bérletek ára

Salgótarján - Jelentősen csökken a parkoló-bérletek ára

A városi önkormányzat döntése alapján 2015. január elsejétől a belváros fizetős parkolóiban jelentősen csökken az éves parkoló-bérletek ára. Az előző önkormányzat által elfogadott évi 200 ezer forintos bérleti díjat negyven százalékkal, évi 120 ezer forintra csökkentette az új önkormányzat.

Salgótarján1

A döntést hatástanulmány előzte meg, melynek következtében mind a lakosság, mind a vállalkozások tehercsökkenéssel számolhatnak, ez a csökkenés pedig hozzájárulhat a vállalkozások gazdasági helyzetének megerősítéséhez. Ugyanakkor a számítások szerint a bevételkiesés költségvetésre gyakorolt hatása nem jelentős - tájékoztatott Dóra Ottó polgármester.

A városvezető elmondta: a kedvező döntés nem csak az éves díjat érinti, hanem a rövidebb időtartamú bérletekért is kevesebbet kell fizetni. Így a háromnegyed éves bérletért 92 ezer forintot, a félévesért 65 ezer forintot, a negyedévesért 35 ezer forintot, a havi bérletért pedig 12 ezer forintot fizetnek az autósok. A város közgyűlése döntött az úgynevezett „kedvezményes éves parkolási bérlet" megszüntetéséről is, melyet korábban azon önkormányzatok vehettek igénybe, amelyek Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatával együtt tagként vesznek részt valamely önkormányzati társulásban.

A kedvezményes éves parkolási bérlet díja 40.000 Ft/év volt, az új határozat értelmében azonban a kedvezmény megszűnik. Így 2015. január 1-jétől az önkormányzati társulások tagönkormányzatai a jelenleginél háromszor magasabb áron tudnak bérletet váltani. Mint mindenkinek, nekik is a 120 ezer forintos éves bérlet megvásárlására nyílik lehetőségük. Közismert, hogy Salgótarján új önkormányzata első intézkedései között eltörölte a városban érvényben lévő parkolási rendeletet, és a 2011 előtti állapotokat állította vissza a fizetős parkolók tekintetében: ezáltal csak a szűken vett belvárosban maradt fizetős a parkolás. Az önkormányzat továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a parkolási rendszert érintő társadalmi igényeket, és annak megfelelően - amennyiben indokolt - a rendelet szükséges módosításait elvégzi.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2014-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite