2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Kiállítás a Salgó Rallye ereklyéiből

Salgótarján - Kiállítás a Salgó Rallye ereklyéiből

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár galériájában kedden nyílt tárlattal a gyűjtők emléket állítanak a 25 éven át megrendezett Salgó Rallye-nak is, a megnyitón részt vett több kupagyőztes helyi autóversenyző is.

maketstAz autómodell kiállítás főszervezője, Viskárdi Péter a hirado.hu-nak elmondta: Laczkó Péterrel, Szviták Tamással, Varga Tamással és ifj. Zengő Árpáddal nem csupán az autómodellek lelkes gyűjtői, de az autóversenyeknek is szerelmesei. Annak idején követték a Salgótarjánban rendezett rali-versenyeket, kiállításukkal a 25 éven át megrendezett Salgó Rallye-nak is emléket szeretnének állítani. Így a tárlaton bemutatják a salgótarjáni rali-versenyzők által nyert kupákat, serlegeket, a versenyekhez kapcsolódó emléktárgyakat, itinereket és egyéb dokumentumokat is.

Salgó Kupa néven először 1975. szeptember 13-án rendeztek rali-versenyt a nógrádi megyeszékhelyen. Ez a verseny négy évvel később már a magyar rali-bajnokság befejező futama volt, s a 6. Salgó Kupán, 1980. május 30-án mutatkozott be a később legendássá vált Ferjáncz-Tandari rali-páros is. A verseny a nyolcvanas években része volt a Béke Barátság Kupa nemzetközi rali-sorozatnak, szervezőbizottságát 1993-ban Salgótarján Pro Urbe-díjjal tüntette ki. Ám a főtámogató Mogürt vállalat kiesésével a verseny anyagi alapjait vesztette, s 25 sikeres éved után az ezredfordulóra már csupán nosztalgia a Salgó Rallye.

Fotó: Tarnóczi László
Forrás: Hirado.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite