2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Közalapítvány a közbiztonságért

Salgótarján: Közalapítvány a közbiztonságért

A Salgótarján Közbiztonságáért Közalapítvány elfogadta a 2014-es évet értékelő beszámolóját, melyet június 25-i ülésén a városi önkormányzat jóváhagyott.

kozbiztonsagst

A 2006-ban alapított közalapítvány - mely megalakulását követően jelentős szerepet vállalt a térfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatos feladatok végrehajtásában - elsődleges és kiemelt célja az a város területén működő civil bűnmegelőzési szervezetekkel, polgárőrökkel, bűnmegelőzés céljából létrejött bizottságokkal, alapítványokkal, egyesületekkel, csoportokkal, intézményekkel, szervezetekkel történő kapcsolattartás, együttműködés a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése, a bűncselekmények megakadályozása érdekében. Kiemelt feladatuk a bűnmegelőzéssel kapcsolatos oktatás, képzés, tájékoztatás támogatása, az alapcélokkal összefüggő pályázatok kiírása, benyújtása.

Tavaly az „Összefogás az áldozatokért" projekt végrehajtásában vállalt jelentős szerepet a közalapítvány kuratóriumának több tagja. A Salgótarján Nagyvárosi Polgárőr Egyesülettel közösen a város közigazgatási területén 10 alkalommal és helyszínen vettek részt lakossági közbiztonsági fórum szervezésében és lebonyolításában: ezek keretén belül népszerűsítették a Szomszédok Egymásért Mozgalmat.

A pályázati lehetőségek beszűkülése, a kapott támogatások csökkenése és a kuratóriumi tagok személyének többszöri változása 2014-ben felvetette a közalapítvány esetleges megszüntetésének lehetőségét is, ám a városi közgyűlés tavaly decemberben hozott döntése értelmében - új összetételű kuratóriummal és felügyelő bizottsággal - bizalmat szavaztak további működésüknek, a város közbiztonságáért folytatott tevékenységüknek.

Forrás: Salgoatarjan.hu/ Nograd24.hu

 

2015-06-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite