2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Közös ellenőrzés a falopások ellen

Salgótarján - Közös ellenőrzés a falopások ellen

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai és a Készenléti Rendőrség lovas járőrei a természetvédelmi őrszolgálat és a polgárőrök bevonásával tartottak közös ellenőrzést.

falopasst

A körzeti megbízottak a Készenléti Rendőrség lovas járőreivel, polgárőrökkel és a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálat tagjaival 2015. január 9-től február 2-ig közös ellenőrzéseket hajtottak végre Etes, Karancsalja, Karancslapujtő, Karancskeszi, Karancsberény, Mihálygerge, Ipolytarnóc, Litke, Mátraszele, Cered, Kazár települések bel- és külterületén.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén tartott ellenőrzések célja elsősorban a természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások elkövetésének megelőzése és megakadályozása volt.

A Készenléti Rendőrség lovas járőrei 2015. január 19-én 11 óra 37 perckor a salgótarjáni Baglyaskő-Vár Természetvédelmi Látogatóközpont parkjában értek tetten két személyt, akik éppen az engedély nélkül kivágott akácfa rönköket pakolták kocsijukra.

Az egyenruhások a természetvédelmi őrökkel és a polgárőrökkel közösen 2015. január 20-án vettek észre egy 18 éves férfit és 16 éves társát Salgótarján belterületén, akik kerítést bontottak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi 2015. január 19-én, továbbá 2015. január 20-án az egyik Salgótarjánban található nemzeti park kerítésének kilenc méter hosszúságú vadhálóból és akácfából kialakított szakaszát tulajdonította el. Az egyenruhások az eltulajdonított vadhálót megtalálták és lefoglalták. A férfit és a fiatalkorút a rendőrök a kapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ellenőrzés kiterjedt továbbá az erdőterületekre engedély nélkül behajtó és ott közlekedő gépjárművekre, motorkerékpárokra és az ott tartózkodó gyalogosokra is.

Fotó: ZSARU MAGAZIN: Sebestyén Jenő,

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2015-02-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite