2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Légből kapott híreket cáfolt meg a polgármester

Salgótarján: Légből kapott híreket cáfolt meg a polgármester

Az iskolafelújításokról terjedő álhírekről és az SBTC működtetésére megalakuló gazdasági társaságról tartott sajtótájékoztatót 2015. július 15-én a városházán Dóra Ottó polgármester.

doraotto0715

A városvezető elmondta: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a közelmúltban Facebook-oldalán közölte a hírt, miszerint közbenjárására Salgótarján iskolafelújításra 520 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Mint a polgármester fogalmazott: a hivatal illetékesei két okból is meglepetten álltak a honatya bejelentése előtt. Egyrészt, mert 2012-ben adott be az előző önkormányzat az Arany és a Gagarin iskolák felújítására pályázatot, de azt forráshiány miatt akkor elutasították, másrészt a pályázati támogatásról nem a közösségi portálon, még csak nem is országgyűlési képviselőn keresztül, hanem hivatalos okiratban értesítik az önkormányzatokat.

Dóra Ottó a napokban telefonon egyeztetett az ügyben az illetékes államtitkárral, aki azt közölte, hogy semmilyen támogatást nem ítéltek meg, a hír - finoman fogalmazva - nem igaz. A polgármester ezt követően Becsó Zsoltot is megkereste, kérve a képviselőt, hogy a várost érintő és általa a nyilvánosságnak szánt közleményeiről lehetősége szerint előzetesen egyeztessen az önkormányzat illetékeseivel, hogy a jövőben véletlenül se fordulhasson elő hasonló helyzet. Bejegyzését egyébként Becsó Zsolt azóta eltávolította Facebook-profiljáról.

Salgótarján polgármestere a tájékoztatón szólt az SBTC-ügyéről is. A városvezető hangsúlyozta: a megalakítandó SBTC Sprt Kft. olyan gazdasági társaság, mely a klub és elsősorban az utánpótlás korosztályok működtetésére jön létre - azaz nem csupán egy egyszerű együttműködési megállapodás a DVTK és a Stécé között. Dóra Ottó elmondta: a napokban tárgyalt a DVTK ügyvezető elnökével, akivel egyetértés mutatkozott abban, hogy a kft.-nek tiszta lappal kell indulnia. Ennek első lépéseként olyan ügyvezetőt kérnek fel a cég irányítására, aki sportszakmai és gazdasági szempontból is megfelelő lesz a társaság vezetésére. Elhangzott: az első év aligha lesz sikertörténet, hiszen az alapokról kell felépíteni a klubot, tökéletesíteni az utánpótlásnevelés rendszerét. Az elképzelések szerint a többségi tulajdonos létesítményfejlesztésben is gondolkodik, a távlati célok között pedig a minőségi labdarúgás megteremtése is szerepel.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite