2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban

Salgótarján: Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban


2015. június 5-én ünnepélyes keretek között adták át Salgótarjánban a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának új számfejtési-informatikai irodáját és ügyfélterét.

stallamkincstar

Bár nem azonos „házszám" alatt, de egy épületegyüttesben kapott helyet a „modern kincstár" célkitűzéseinek megfelelően kialakított korszerű és modern, a mai kor igényeinek megfelelő környezetet biztosító bázis, mely az igazgatóság szomszédságában, a Rákóczi út 13. szám alatt, az Áfész-központként ismert épület 3. emeletén kapott helyet.

Az átadó ünnepségen dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke köszöntőjében kiemelte: a kincstár jelentős megújulás előtt áll annak érdekében, hogy középtávon ügyfélorientált kormányzati szolgáltató és információs központtá alakulhasson. E folyamat része a salgótarjáni beruházás. dr. Dancsó József elmondta: Salgótarjánban szakmailag felkészült kollégái dolgoznak, s ahogy fogalmazott: „az igazgató asszony jó csapatot épített."

Az új iroda és ügyféltér területét nettó 23 millió forintért vásárolták meg, az épületrész modernizálási és átalakítási munkálatai nettó 91 millió forintba kerültek. A kincstár középtávú stratégiájában a legfontosabb szerepet a pénzforgalom, a támogatások és a központi illetményszámfejtés, illetve az államháztartási, létesítménygazdálkodási, valamint kommunikációs feladatok játsszák.


László Lidia, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében felidézte a hivatal megyei történetét. Érdekességként megemlítette: az első hivatal 1966-ban alakult meg az akkori megyei tanács intézményeként, az államkincstár megyei igazgatósága pedig 2011. január elsejétől működik megyei hatáskörrel. Az igazgatóság most átadott részlege korábban a salgótarjáni megyeháza épületében látta el feladatát.

A Magyar Államkincstár jelenleg csaknem 900 ezer ember bérszámfejtését végzi országos viszonylatban.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite