2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Minisztériumi egyeztetések

Salgótarján: Minisztériumi egyeztetések


2015. május 27-én Fekete Zsolt, Salgótarján alpolgármestere egyeztetést folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a Szociális Ügyekért és Társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárságon. A találkozón felvázolta Salgótarján és vonzáskörzetének szociális, gyermekvédelmi és egészségügyi helyzetképét, ismertette az államtitkársággal azokat a nehézségeket, melyek a térségi feladatellátásban jelentkeznek.

feketezsolt

A város - összefogásban a volt többcélú kistérséghez, illetve a Kis-Zagyvavölgyéhez tartozó három csatlakozó településsel - közösen oldja meg a területén élő lakosságot érintő feladatellátást, a társulás közös intézményt működtet.

A jelenlegi finanszírozási mechanizmus nem teszi lehetővé a zökkenőmentes feladatellátást, ezáltal sérülhet az ellátási biztonság. Emiatt a tagönkormányzatok felelős vezetői a társulás minél gazdaságosabb és hatékonyabb működtetésében érdekeltek, és ennek függvényében hozzák meg döntéseiket.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint változás fog beállni egyes ellátások finanszírozásában, mely pozitív előrelépést eredményezhet a szolgáltatások magasabb színvonalon történő ellátásában mind szakmai, mind finanszírozási oldalról tekintve.

Az államtitkárság nem zárkózott el alpolgármester úr szakmai segítségnyújtásra vonatkozó kérésére, a helyi és térségi szociális kérdésekben szakmai konzultációra fog sor kerülni. Kitért és segítséget kért Salgótarján hosszútávú szociálpolitikai koncepciójának megalkotásához szükséges kutatáshoz, felméréshez. Felajánlotta, hogy Salgótarján szívesen biztosít helyet az EEM-nek, vagy háttérintézménynek.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

Fotó: Facebook

 

2015-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite