2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Nem volt életképes a szociális bolthálózat

Salgótarján: Nem volt életképes a szociális bolthálózat


Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése megszünteti a szociális bolthálózat támogatását, és a 2009-ben a bolthálózat működtetésére a MAGOSZ-szal kötött együttműködési keretmegállapodást 2015. június 30-i hatállyal felmondja.

Salgótarján1

A városi önkormányzat még 2009-ben határozott úgy, hogy támogatja Salgótarján városában és kistérségében a szociális bolthálózat kialakítását. A döntést követően Salgótarjánban három darab szociális bolt nyílt: a Vásártéren élelmiszerbolt, a Beszterce lakótelepen húsbolt, a Gorkij lakótelepen zöldséges üzlet.

A szociális bolthálózat célja a városban élő lakosság jó minőségű hazai és olcsó zöldség, gyümölcs tejtermék és hús előállításának segítése, valamint tartósan alacsony árszínvonal garantálása volt az őstermelői piacok bevonása mellett. A szociális bolthálózat nem hozta a várt eredményeket: ugyan a boltokban a szociális termékek elkülönültek, de nem működtek sokáig, illetve a besztercei húsboltnál sem volt jellemző az olcsó árnak megfelelő árufelhozatal.

A Vásártéren az élelmiszerbolt 2013. május 31-én, a Gorkij lakótelepen a zöldséges 2015. január 14-én megszűnt. A három kereskedelmi egység közül már csak a Beszterce lakótelepi húsbolt működik, melynek bérleti szerződése 2015. május 31. napján lejárt. A tapasztalatok alapján az önkormányzat májusi közgyűlése úgy döntött, hogy nem támogatja tovább a szociális bolthálózat fenntartását, és a MAGOSZ-szal kötött megállapodást felmondja.

A jelenleg szociális boltként az Ybl Miklós út 51. szám alatt működő húsbolt esetében - az azt működtető társaság kérésére - az önkormányzat a bérleti szerződést 2016. május 31-ig meghosszabbította. Az üzemeltetőt a kedvezményes, 29.400.- forintos havi bérleti díj megtérítése mellett a közüzemi díjak megfizetése is terheli.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite