2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Nők kékben

Salgótarján - Nők kékben


A salgótarjáni Abigél Közhasznú Egyesület - az Autisták Országos Szövetségének hálózati tagszervezeteként - a „Nők kékben" című országos kiállítás fotóanyagát mutatja be a József Attila Művelődési és Konferencia Központ üvegcsarnokában. A tárlaton öt nő - négy autista fiatalt nevelő gondozó anya és egy autista lány - mindennapjai ismerhetők meg. A kiállítás célja, hogy megmutassa: autista gyermek mellett is lehet teljes életet élni, erőt adva mindazoknak, akik autista vagy más fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

nokkekben

A kiállítás a megragadó, jó példák bemutatásával erősítheti az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását, ugyanakkor felhívja a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, amelyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak a társadalom sokszínűségéhez.

A tárlat 2016. június 25-i megnyitóján Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Mondandójában kiemelte: „Külön öröm és büszkeség a salgótarjániak számára, hogy a szülők és gyermekeik bensőséges pillanatait a kiváló és méltán elismert salgótarjáni fotóriporter, Komka Péter képein keresztül ismerhetjük meg.

A kiállítást - mely június 29-ig látogatható - Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. Az ünnepségen közreműködött a salgótarjáni megnyitón közreműködik a KÉK énekegyüttes.

 

Forrás: Salgotarjan.hu2016-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite