2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Pályázat a kerékpárút továbbépítésére

Salgótarján: Pályázat a kerékpárút továbbépítésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése utólagosan jóváhagyta a Közlekedés Operatív Program keretében meghirdetett "Kerékpárút- hálózat fejlesztése" (KÖZOP-3.5.0-09-11) támogatására benyújtott pályázatot. A közgyűlés még 2014. márciusában döntött a „Salgótarján észak-dél irányú kerékpárút építés III. ütem" elnevezésű pályázat benyújtásáról, mely az év áprilisában megtörtént. A pályázati dokumentációt két hónappal később - júniusban - módosították: a feltételes közbeszerzési kötelezettség előírása eljárásrendi szinten szabályozásra került.

kerekparut

Mivel a kerékpárút III. ütemének megépítéséhez kapcsolódó kiviteli terv nem állt rendelkezésre, a feltételes közbeszerzési eljárásra nem kerülhetett sor. Ennek következtében a pályázatot forráshiány miatt 2014. október 21-ei döntéssel elutasították. A pályázati felhívás módosításának eredményeképpen a kiviteli tervdokumentáció 2014. augusztusában elkészült, a hozzá kapcsolódó építési engedély módosítása pedig 2015. február 5-én emelkedett jogerőre. Annak reményében, hogy a pályázati lehetőség újra megnyílik, 2015. március 13-án az önkormányzat feltételes közbeszerzési eljárást indított meg.

A kormány döntése alapján 2015. május 13-án újra lehetőség nyílt a pályázat benyújtására. A feltételes közbeszerzési eljárás ajánlatainak bontását követően a város május 28-án benyújtotta a pályázatot, a korábbi pályázatban foglalt változatlan műszaki tartalommal, amely a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok térségében lévő Tarján pataki vasúti hídtól a Füleki út mentén a Kékkői útig terjedő kerékpárút szakasz megépítését foglalja magában. E pályázat benyújtását fogadta el utólagosan - június végi ülésén - a város önkormányzata. A projekt közel 200 millió - 199 579 230 - forint vissza nem térítendő támogatási összeget tartalmaz, s abban az önkormányzatot nem terheli önrész.

Jelenleg a biztonságos kerékpáros közlekedés - a 21-es melletti szerviz úttal kiegészülve - Kisterenye északi végétől a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokig tekinthető kiépítettnek, 12 kilométer hosszúságban.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite