2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján polgármestere: 13 milliárdot kapott a város az elmúlt három évben

Salgótarján polgármestere: 13 milliárdot kapott a város az elmúlt három évben


Kilenc és fél milliárd forint a salgótarjáni önkormányzatnak már megítélt, illetve folyamatban lévő fejlesztésekhez az elmúlt három évben nyújtott központi forrás, így a rendkívüli kormánytámogatásokkal együtt csaknem 13 milliárd forintot kapott az önkormányzat a normatíván felül - jelentette be a város polgármestere.

sztrémi melinda


Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) az önkormányzati cégek vezetői és az önkormányzati intézményeket támogató vállalkozók évértékelő találkozóján pénteken azt mondta: 2007-től az alulfinanszírozott városuknak több mint hétmilliárd forintot kellett bankkölcsönök törlesztésére fordítania, így "majd egy egész éves költségvetését veszítette el ebben az időszakban Salgótarján".


A polgármester hozzátette: 2013 számukra a fordulat éve volt, ugyanis a kormányzati intézkedéseknek köszöntően megszabadultak a banki terhektől, és fejlődési pályára állt a város. Emlékeztetett rá, hogy 2010-től 3,2 milliárd forint rendkívüli kormánytámogatáshoz jutott Salgótarján önkormányzata, legutóbb néhány napja kaptak újabb, 430 millió forintos rendkívüli támogatást. Megjegyezte, hogy 2007 és 2010 között mindössze 32 millió forintot kapott a normatíván felül a város.


A polgármester kifejtette: a kölcsönöktől való megszabadulással a kötelező feladataikat magasabb színvonalon láthatják el, például a háziorvosoknak, a körzetekben dolgozó gyermekorvosoknak, fogorvosoknak havi rendszeres támogatást nyújtanak, és ösztöndíjprogramot indítottak az egyetemi tanulmányokat folytató salgótarjáni fiatalok hazahívására. A városközpont szociális célú rekonstrukciójával és a funkcióbővítő beruházásokkal, kerékpárút-építéssel és az oktatási intézmények műfüves pályákkal való felszerelésével "elkezdődött az építkezés éve".


Székyné Sztrémi Melinda elismeréssel szólt azokról a cégekről, amelyek az elmúlt két évben 300 álláshelyet teremtettek Salgótarjánban, illetve azokról is, amelyek a gazdasági válság idején is munkahelyeket tartottak meg, sőt támogatták a város kulturális és sportéletét. Bejelentette: elismerésükként Salgótarján gazdaságáért díjat alapítottak, és először 2014 januárjában adják át.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite