2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Szakmai elismerések és Balassi Bálint-díj átadás a könyvtárban

Salgótarján: Szakmai elismerések és Balassi Bálint-díj átadás a könyvtárban

2015. június 8-án a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban átadták a Balassi Bálint-díjat, mellette több szakmai elismerést is. A városi önkormányzat nevében Fekete Zsolt alpolgármester gratulált a kitüntetetteknek, és adta át a díjakat.

szakmaidij

A Balassi Bálint-díjat 1995-ben alapították, és azt minden évben egy alkalommal, az új könyvtárépület átadásának évfordulóján adják át. Az elismerést a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban végzett kiemelkedő tevékenységért ítélik oda, de elnyerhetik azok a nem könyvtárban dolgozó személyek is, akik jelentősen hozzájárultak a könyvtár tartalmi tevékenysége színvonalának emeléséhez, a könyvtár, a könyvkultúra értékeinek gyarapításához, illetve elnyerhetik a Nógrád megyében, kivételes esetben megye-, vagy országhatáron kívül élő személyek is, akiket életművük, személyes helytállásuk alapján a könyvtár dolgozó kollektívája példaképnek tekinthet, s bemutathat a könyvtárat látogató lakosságnak is.

A díjazottak köréről a Balassi Díj Kuratórium dönt.

2015-ben a Balassi Bálint-díjat Bodor Tiborné, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár tájékoztató könyvtárosa kapta. Az év települési könyvtárosa elismerést Hegedűs Éva, a szurdokpüspöki Mikszáth Kálmán Könyvtár és Faluház könyvtárosa, az év könyvtári támogatója díjat a SÁIK székhelyintézménye, a Gagarin Tagiskola vehette át. Kulturális tevékenységért díjat kapott a Nógrád Megyei Szuperinfó, míg a Balassi bronz emlékplakett elismerésben Nagy Sándorné, a szécsénkei Könyvtári, Információs és Közösségi Hely könyvtárosa részesült.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite