2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Szél Bernadett: Magyarország a közmunkások országa lett

Választás 2014 - Szél Bernadett: Magyarország a közmunkások országa lett


A Fidesz tíz év alatt egymillió munkahelyet ígért, ezzel szemben valós munkahelyteremtés helyett a közmunkások országát hozta létre - mondta Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke szerdán Salgótarjánban, amikor bemutatták a párt megyei képviselőjelöltjeit.

lmpnograd

Azzal kapcsolatban, hogy a statisztikai hivatal legfrissebb jelentése szerint az év végén már 4 millió 15 ezer volt a foglalkoztatottak száma, Szél Bernadett úgy fogalmazott: "azt már megszokhattuk az elmúlt években", hogy a Fidesz ezekbe kapaszkodva próbálja elhitetni a magyar emberekkel, hogy itt minden szépen és jól megy, de ez a négymillió feletti szám azt a valóságot tükrözi, hogy Magyarország a közmunkások országa lett.

Az LMP politikusa fájónak nevezte, hogy a nagyobbik kormánypártot az elmúlt három évben nem érdekelte, mi lesz a közmunkásokkal, "most a választások előtt, propagandacélból, a kampány részeként elindította a téli közmunkaprogramot".
Az ellenzéki párt társelnöke hangsúlyozta: a kormányváltás óta 25 ezerrel kevesebben dolgoznak a versenyszférában. Súlyos problémának nevezte azt is, hogy minden munkahelyvédelmi akcióterv ellenére több korcsoportban is csökkent a nők foglalkoztatása.

lmpnograd1

Szél Bernadett azt mondta: az LMP "valódi munkát" akar adni az embereknek. Jóval korlátozottabb szerepet adnának a közmunkának, viszont személyre szabottan fejlesztenék a munkaügyi szolgáltatásokat, és kiemelt szerepet szánnának a kistérségi szintű stratégiai partnerségeknek, mert ott kell munkahelyet teremteni, ahol az emberek laknak - tette hozzá.

Az LMP társelnöke bemutatta a párt Nógrád megyei képviselőjelöltjeit. Az 1-es számú egyéni választókerületben Komlósi Csabát indítják, aki 2012-től az LMP országos választmányának tagja, és egy éve a frakció munkatársa is.

A pásztói születésű jelölt Szegeden, Debrecenben és Békéscsabán is dolgozott tanárként. A '80-as évek végétől részt vett az egri hallgatói körök mindennapjaiban, és a helyi Fidesz-csoport megalapításában is. 2009-től az LMP tagja.

A 2-es számú választókerületben Zagyvai Sándor földrajz-testnevelés szakos tanár indul, aki 22 éve dolgozik a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium és Szakközépiskolában. 1982-től a megyei pedagógiai intézet szakfelügyelőjeként, majd szaktanácsadójaként dolgozott, 12 évig pedig szakszervezeti titkár és a Pedagógia Egyesület alelnöke volt, emellett a balassagyarmati polgári kör egyik vezetője is volt.

Mindkét jelölt családos, három-három gyermek édesapja.

 

MTI Fotó: Komka Péter
Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-01-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite