2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Tájékoztató a Csokonai út felújításáról

Salgótarján - Tájékoztató a Csokonai út felújításáról


2018. április 16-án megkezdődnek a Csokonai út felújítási munkái. Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó FORT-BAU THERM Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2018. október közepéig tartanak. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló felújítás kivitelezési költsége: nettó 377.233.934 Ft.

útzár

A felújítás kapcsán megújulnak az út és járdaburkolatok, a volt ISZI előtt parkoló, a Batsányi úttól a Nagymező út irányába pedig új járda készül. Rendeződik az út csapadékvíz elvezetése, az elavult ivóvíz vezetékek a bekötő vezetékekkel együtt szintén elbontásra kerülnek, helyettük új készül. A hiányzó szennyvíz bekötő vezetékek közterületen az ingatlanhatárig kiépítésre kerülnek.

A munkálatokat a kivitelező közműkiváltásokkal kezdi, majd azt követi a közlekedési felületek felújítása. A Batsányi úti csatlakozás környezetében a teljes útpálya szerkezet átépítésre kerül, aminek időtartama alatt az út teljes szélességében le lesz zárva. Az útlezárás idején a Csokonai úton az autóbusz közlekedés szünetelni fog, az autóbuszok kerülő úton közlekednek majd.

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat és az érintetteket előzetesen értesíteni fogja. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők, valamint a Csokonai úti lakók megértését és türelmét kéri.

 


Forrás: Salgotarjan.hu


2018-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite