2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - tervszerűség jellemzi a katasztrófavédelmet

Salgótarján - tervszerűség jellemzi a katasztrófavédelmet


Ma már a céltudatos tervezés és végrehajtás jellemzi a katasztrófavédelmet - mondta Bérczi László, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője szerdán Salgótarjánban.

Salgótarján1

Ez azt jelenti - folytatta -, hogy prognózisokat készítenek, várható feladatokra készítik fel a kollégákat, az eszközöket, őrsöket pedig olyan helyekre telepítik, ahol az előző évek eseményei azt megkívánják

Bérczi László a Nógrád megyei igazgatóságon tartott évértékelő sajtótájékoztatón ismertette: a lefedettség javításáért, a beavatkozási idő csökkentéséért 2010 óta 33 új őrsöt hoztak létre az országban, és idén további 17 alakul meg.

Szólt arról is, hogy a 2010-es eszközparkban a gépjárműfecskendők átlagéletkora például 13,5 év volt, ezért elindították a hazai tűzoltógépjármű-gyártást, így évente 50 új gépjármű kerül a rendszerbe, ezekkel cserélik a 300-350-es parkot.

A főfelügyelő kitért arra is, hogy megemelték az ellenőrzések számát, tavaly 28 ezer ellenőrzést hajtottak végre a gazdaság minden területén, így 2012-höz képest 46 százalékkal csökkent a tűzesetek száma.

Bérczi László kiemelte: folyamatosan kiegyensúlyozott, jó színvonalú munkát végez a Nógrád megyei igazgatóság.

Berecz György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője jelentős eredménynek nevezte, hogy a 2012. évi számokhoz képest több mint 40 százalékkal kevesebb volt a szabadtéri tűzeset Nógrádban, annak is köszönhetően, hogy az állampolgárok és az önkormányzatok is tudatosabbak, illetve a helyhatóságok több intézkedést is tettek azért, hogy javuljon a tűzvédelem.

Az igazgató közölte: Pásztón, Rétságon és Bercelen három hivatásos egység és három gépjármű kezdte meg a működését 2013-ban, ezzel jelentősen javult a megye biztonsága, és csökkent a reagálási idő.

Berecz György tájékoztatása szerint sikerült megőrizni az igazgatóság gazdasági stabilitását. Megfiatalodott a műszaki szakterület, öt új tűzoltógépjármű érkezett a megyébe, a géppark átlagéletkorát 20-ról 11,5 évre szorították le. A múlt évben negyven új tűzoltó került a Nógrád megyei igazgatóságra.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite