2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Újabb üvegfúvókat vett fel a salgótarjáni öblösüveggyár

Salgótarján - Újabb üvegfúvókat vett fel a salgótarjáni öblösüveggyár


Tizenöt millió forint támogatást nyújtott Salgótarján önkormányzata a helyi öblösüveggyártást másfél éve újraindító Tarján Glass Kft.-nek, a társaság az összegből a folyamatos működés feltételeit biztosítja és 32 fős létszámát további nyolc fővel bővíti - tájékoztatta a társaság igazgatója az MTI-t.

tarjanglass1

Czékmány József elmondta, decemberre tervezték a kemencéjük felújítását, ám a Rosenthal cégtől olyan megbízást kaptak, amivel a kapacitásukat fél évre előre le tudják kötni. Hozzátette: az időközi leállással a folyamatos szállítást veszélyeztették volna, ezért fordultak az önkormányzathoz segítségért.

A gyártást egyébként egy rövid leállás után a napokban már újraindították, s nyolc újabb üvegfúvót is fölvettek az immár negyvenfős társaságnál, s további hét fő alkalmazását tervezik a közeljövőben, ugyanis a kehely és pohárgyártó, valamint üvegtárgyakat előállító vállalkozásukhoz egyre több megrendelés érkezik Japánból és az Egyesült Államokból - tette hozzá Czékmány József. „Minden új munkahely fontos a város számára" - fogalmazott a támogatással kapcsolatban Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP).

Salgótarján polgármestere az MTI-nek elmondta: önkormányzatuk harmadik éve különít el egy ötven millió forintos évi keretet a helyi kis-, és középvállalkozások számára, képviselő-testületük döntése nyomán ebből támogatták most a Tarján Glass Kft.-t. A városvezető hozzátette: a cég figyelemre méltó kutatás-fejlesztési programokban is részt vesz, s egyre több érdeklődést mutatnak iránta a hazai bor- és pezsgőgyártók, valamint a pálinkafőzdék üzemeltetői. Ezek igényeit viszont csak egy automata gépsor beüzemelésével tudnák kielégíteni, amihez a 250-300 fő üvegipari munkás foglalkoztatásában bízó önkormányzatra pályázati támogatóként számíthat a cég a jövőben is - közölte a polgármester.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-07-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite