2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Új térfigyelő kamerák a közbiztonság javításáért

Salgótarján - Új térfigyelő kamerák a közbiztonság javításáért


A város vezetése továbbra is kiemelt figyelmet fordít Salgótarján közbiztonságának és közrendjének javítására. Ennek megfelelően Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. december 31-ig meghosszabbította a térfigyelő kamerarendszer működtetésére vonatkozó korábbi együttműködési megállapodást. A rendszert 2016-ban is a Salgótarjáni Rendőrkapitányság működteti - önkormányzati támogatással.

terfigyelokamera

A megállapodás célja Salgótarján közrendjének és közbiztonságának megóvása és javítása. A rendőrség a térfigyelő kamerarendszer által közvetített képek megfigyelését - az önkormányzat által biztosított pénzügyi keret, 2016-ban legfeljebb bruttó 11 millió forint terhére - szabadidős rendőri állománnyal, elsősorban a rendőr-főkapitányság személyi állományával végzi.

Az önkormányzat és a rendőrség megállapodása rögzíti: a felek a hatékony működtetés megvalósítása és a további fejlesztések megalapozása érdekében negyedévente - első alkalommal 2016. március 31-ig - egyeztetést folytatnak a működtetés eredményeiről és tapasztalatairól, valamint a feladat további ellátásáról és annak pénzügyi támogatásáról.

A jelenlegi térfigyelő kamerarendszer már a Belügyminisztérium nyilvántartó rendszeréhez csatlakozik. A rendőrség összegzése szerint a kamerák üzemeltetése, nagymértékben hozzájárult a város közbiztonságának javításához, a bűncselekmények felderítéséhez és az elkövetők kézre kerítéséhez.

Az elmúlt időszakban a városi önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően sor került a térfigyelő kamerarendszer bővítésére, mellyel tovább javulhat a közbiztonság Salgótarjánban. Az alábbi helyszínekre telepítettek fix telepítésű, illetve forgatható kamerákat:

- Salgóbánya, Medves út - Vár út kereszteződése
- Zagyvaróna, kultúrház környezete
- Beszterce tér
- Fáy András krt.
- Hősök út, szociális otthon melegedő környezete
- Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola környezete
- Pécskő út, játszótér környezete
- Bolyai János Gimnázium környezete
- Apolló Mozi - Ifjúsági Kulturális Központ
- Arany János Általános Iskola


Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD242016-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite