2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Változnak a VGÜ szolgáltatásai

Salgótarján: Változnak a VGÜ szolgáltatásai


(A VGÜ Nonprofit Kft. közleménye.)
Tájékoztatjuk Önöket, 2015. július 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII.31) Kormányrendelet, valamint a települési és állati hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 57/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet alapján megváltoznak társaságunk szolgáltatási feltételei.

Salgótarján

Lehetőség nyílik a 60 literes, illetve a 80 literes hulladékmennyiség figyelembevételére. A 60 liter mennyiségű szolgáltatásra az a természetes személy válik jogosulttá, aki a lakóingatlant életvitelszerűen egyedül használja. A 80 liter mennyiségű szolgáltatásra - a közszolgáltatási területen keletkező fajlagos mennyiséget figyelembe véve - az egy háztartásban élő 2 fő - természetes személy - állandó ingatlanhasználó jogosult. A jogosultságot Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata igazolja az ingatlanhasználó kérelme alapján. Az igazolás kiadására a kérelmező nyilatkozata alapján, az adott ingatlanra történt lakcímbejelentések alapján kerül sor. A nyomtatvány elérhető az önkormányzat honlapján (lásd a tájékoztató alatt) és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Az igazolás alapján, melyet a polgármesteri hivatal közvetlenül küld meg társaságunk részére, a számlázás alapjául a csökkentett hulladékmennyiséget vesszük figyelembe, legfeljebb 1 éves időtartamra. A jogosultsági feltételekben bekövetkezett változást 15 napon belül be kell jelenteni, illetve amennyiben a jogosultság feltételei továbbra is fennállnak, azt 1 év után újra kérelmezni kell. Felhívjuk figyelmüket, hogy az adott hónapra csak a 10-ig beérkezett igazolásokat tudjuk figyelembe venni.


Társasházak esetében a mindenkori közös képviselőnek van jogosultsága a kérelmet benyújtani, mivel a társaságunkkal kötött közszolgáltatási szerződés feltételeit is érinti. Az egyéni számlázású ingatlanhasználók esetében a negyedéves számlázási időszakot figyelembe véve az első alkalommal a szeptember 10-ig beérkezett kérelmeket 2015.07.01-től vesszük figyelembe. A VGÜ Nonprofit Kft. tulajdonát képező tárolóedény lecserélésére jelenleg nem kerül sor, azt társaságunk pénzügyi lehetőségei függvényében későbbiekben fogja elvégezni. Amennyiben a jogosult korábban szeretne kisebb űrmértékű (60, illetve 80 literes) tárolóedényt vásárolni, a szolgáltató lehetőséget biztosít azok beszerzésére.

Salgótarján, 2015. június 17.
Fekete Zoltán s.k.
ügyvezető igazgató

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite