2020. február 27., csütörtök - Ákos, Bátor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Városi évértékelő

Salgótarján: Városi évértékelő

Fekete Zsolt Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere tartott ma délután évértékelő beszédet a József Attila Művelődési és Konferencia Központban megrendezett önkormányzati évzáró ünnepségen. Az alpolgármester több alkalommal idézte Dóra Ottó szavait, akiről nemcsak polgármesterként, munkatársként, hanem barátjaként is megemlékezett.

feketezsoltevzaro

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a megjelent hivatali, önkormányzati és cégvezetőknek, akik munkát és támogatást adnak a nehéz helyzetben lévő város polgárainak.

"Újra kell építenünk a várost, és ehhez igenis ki kell mondani: segítségre lesz szükségünk" - hangsúlyozta Fekete Zsolt és tételesen felsorolta, hogy milyen célokat lát fontosnak a város jövője számára. Véleménye szerint újra be kell kapcsolni a várost az ország vérkeringésébe, legalább 1000 új munkahelyet kell létrehozni a városban, le kell rakni a szolgáltatási szektor alapjait és minél több forrást kell megszereznie a városnak a kormánytól. Egyben bejelentette a "Salgó vára program" elindítását, amelynek keretein belül egy olyan ifjúsági és családi tábort alakítanak ki, ahol egyszerre több százan tudnak majd nyugati színvonalon nyaralni.

Az ünnepi beszédet Dóra Ottó utolsó televíziós interjújából kiemelt gondolatával zárta, amelyben a néhai polgármester a város jövőjéről beszélt: „Akkorra már sok bakancsos hazai és külföldi vendég járja majd a környező hegyeket és látogatja a vendéglátó helyeket. Tarján olyan város lesz, ahol a dolgozni akaró ember tisztes munkából él, s mind kevesebb fiatal akar elmenni."

 

Forrás: MTI/NOGRAD24

 

 

2015-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite