2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján Város Jó tanuló - Jó sportolója és a legeredményesebb edzők, testnevelők díj

Salgótarján Város Jó tanuló - Jó sportolója és a legeredményesebb edzők, testnevelők díjátadó ünnepélye


jotanulo_stDecember 11-én, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében tartották a „Salgótarján Város Jó tanuló - Jó sportolója" és a legeredményesebb edzők, testnevelők díjátadó ünnepélyét.

A jutalmakat, melyeket a 2009/2010-es tanév eredményei alapján ítéltek meg a város közoktatási intézményeiben tanuló és kimagasló eredményt elért diákok és edzőik, testnevelőik számára, idén rendhagyó módon nem a Városháza Dísztermében, hanem a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében vehették át a díjazottak. Ennek egészen egyszerű oka van: szűknek bizonyult a korábban megszokott helyszín, idén ugyanis már 75 tanuló és 10 edző, testnevelő részesült Salgótarján Megyei Jogú Város kitüntetésében.


Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester köszöntőjében kiemelte: míg 2007-ben 47, 2008-ban 44, 2009-ben 59 diákot jutalmaztak, nagy öröm, hogy idén már 75 gyermek felelt meg a kiírás feltételeinek. A városvezető elmondta azt is, hogy az elmúlt években két és félszeresére emelkedett a sport pénzbeli támogatása, talán ennek is köszönhető, hogy új sportágak jelentek meg a városban és régi sikersportok pedig újraindultak. - Utánpótláscsapataink kiemelt országos serdülő és ifjúsági bajnokságokban szerepelnek, ilyenek például a labdarúgás, a kosárlabda és a kézilabda. Egyéni eredményekben is kiemelkedő eredményeket érnek el fiataljaink például tájfutásban, a kerékpársportban vagy ökölvívásban - hangsúlyozta, majd felhívta a közönség figyelmét arra, hogy számos diákolimpiai döntőt, illetve felnőtt és utánpótlás országos bajnoki döntőt rendeztek az elmúlt időszakban Salgótarjánban. - Az idei díjazottak között új sportágak jelentek meg: teremlabdarúgás, versenytánc, moderntánc, vívás és lábtenisz - emelte ki a polgármester, aki végezetül megköszönte a pedagógusok, edzők és szülők fáradhatatlan munkáját és támogatását, a fiataloknak pedig további jó eredményeket kívánt.


A program ezután a díjátadással folytatódott. A jutalmakat Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester és Pusztáné Belinyák Ágnes, a Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. igazgatója adták át.


A SKÁID Beszterce Tagiskolából tizenkét diák, a Dornyay Tagiskolából egy, a Gagarinból huszonhárom, a Kodályból öt, a Petőfi Sándor Tagiskolából egy, a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolából hét általános iskolás vehette át a jutalmat. A középiskolák közül a Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola tizennégy, a Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola nyolc, a Táncsics pedig négy „Jó tanuló Jó sportoló" gyermeket „adott" a városnak.


A testnevelők, edzők is megérdemelten vehették át díjaikat. Színpadra szólították és jutalmazták Bagyal Péter testnevelőt, Botos András ökölvívó edzőt, Botos Tibor ökölvívó edzőt, Juhász Amarilla versenytánc edzőt és kollégáját, Kéri Szabolcsot, valamint Király Zoltán testnevelőt és triatlon edzőt, Szuhán Attila triatlon edzőt, továbbá Ringeisen Andrásné torna edzőt, Sramkó Tibor tájékozódási futó edzőt és nem utolsó sorban Vertich Tamás vívó edzőt.

 

Nógrád24.hu

 

2010-12-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite