2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Visszavárja a város a fiatalokat

Salgótarján - Visszavárja a város a fiatalokat


A 2014-es választási kampányban megfogalmazott ígéretnek megfelelően a városvezetés minden lehetőséget megragadva arra törekszik, hogy Salgótarján jövője szempontjából nagy hangsúlyt fektessen a fiatalok megtartására, miközben várja a korábbi években eltávozott ifjú salgótarjáni diplomás szakembereket, szakmunkásokat is. Utóbbi cél érdekében az önkormányzat a nyilvánosságon keresztül fordul az ország más részein élő, dolgozó fiatalokhoz.

Salgótarján1

Az előzmények ismertek, hiszen az ifjú szakemberek megtartásának konkrét lépései a tavalyi választásokat követően azonnal megkezdődtek. A polgármester, az alpolgármesterek és a közgyűlési frakciók pénzbeli hozzájárulásának köszönhetően az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk" városi ösztöndíjprogramban a korábbinál több olyan diák kap támogatást, akik felsőfokú tanulmányaik befejezése után Salgótarjánban állhatnak munkába. Ugyancsak e folyamat része a 2016 szeptemberében induló négy féléves felsőfokú szakképzés, majd később a felsőfokú képzés elindítása. Az önkormányzat célja, hogy a salgótarjáni felsőfokú oktatásba minél több helyi, környékbeli valamint a megyében élő diák kapcsolódjon be, és a diplomaszerzés után Salgótarjánban helyezkedjen el.

A városvezetés új kezdeményezése, hogy a nyilvánosság bevonásával szólítja meg a városból eltávozott fiatalokat - szakmunkásokat és diplomásokat egyaránt. Ezúton kérik, hogy - akik tehetik - e felhívást juttassák el az ország más részén, településén élő, dolgozó fiatal ismerőseikhez, gyermekeikhez, barátaikhoz. Az önkormányzat kéri, hogy a „megszólítottak" a kapcsolat@salgotarjan.hu e-mail címre saját szavaikkal írják meg, milyen feltételekkel, milyen munkakörbe térnének vissza Salgótarjánba. A várossal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat is örömmel fogadja a város vezetése.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite