2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonSárgacsekk-adó helyett spekulációs adót javasol az LMP

Sárgacsekk-adó helyett spekulációs adót javasol az LMP


Egy körülbelül két méter hosszú és egy méter széles, "Én inkább a spekulánsokat adóztatnám" feliratú sárga csekket akasztott kedden délelőtt a fővárosi Dózsa György téren álló Dózsa-szoborra az LMP, amely szerint a sárgacsekk-adó a családokat és a kisvállalkozásokat sújtja majd, miközben érintetlenül hagyja a spekulációs pénzmozgásokat.

Scheiring Gábor001

Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője


Scheiring Gábor, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: "Orbán Viktor hazudik", amikor azt állítja, hogy a sárgacsekk-adó nem fogja sújtani a hétköznapi átutalásokat. Az ellenzéki képviselő hozzátette, a kormányfő akkor sem mond igazat, amikor arról beszél, hogy az Európai Unió miatt kell kiterjeszteni az adót a családok és a vállalkozások átutalásaira. Szavai szerint az Európai Bizottság által felvetett tranzakciós adó kizárólag a "spekulánsok átutalásait sújtaná", a többit pedig érintetlenül hagyja.


Szavai szerint az LMP által két éve javasolt spekulációs adó sem érintené a családok és a vállalkozások pénzmozgásait. Azt mondta, hogy javaslatukból a költségvetés eddig több mint százmilliárd forintos bevételre tett volna szert, ami feleslegessé tenné a sárgacsekk-adó bevezetését. Az LMP aktivistái a sajtótájékoztató előtt egy létráról próbálták a szobor nyakába akasztani a csekket, amely végül annak jobb karjára került. Az esemény végén levették a papírlapot az alkotásról.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Kollányi Péter

2012-05-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite