2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonSarkozy is írt aggodalmairól Orbánnak

Sarkozy is írt aggodalmairól Orbánnak


A francia elnök még novemberben ragadott tollat, több francia cég magyarországi beruházásaiért aggódik. Állítólag a mai napig nem kapott választ a magyar kormányfőtől.

Nicolas Sarkozy


Nicolas Sarkozy is levelet írt Orbán Viktornak, még novemberben. A francia elnök a mai napig nem kapott választ, a beruházásokért aggódó levelet a kormány ügyesen titkolta- írja a magyarnarancs.hu. A két Barroso-levél, a Clinton-levél, a 13 amerikai kongresszusi képviselő levele és a magyar kormánynak címzett Reding-levél mellett érdekes olvasmányul szolgálhat Nicolas Sarkozy episztolája is, melyet a francia elnök még tavaly november végén postázott Orbán Viktornak.

Sarkozy a francia nagyvállalatokat sújtó szabályozásokra, illetve egyedi intézkedésekre hívja fel a magyar kormányfő figyelmét. Az udvarias fordulatok mögül nem nehéz kihallani az erőteljes rosszallást: s ez különösen akkor érdekes, ha tudjuk, hogy az ebben a levélben említett függő ügyek (a francia Accor Group visszaszorítása az étkezési jegyek piacán, meg az energiakereskedelemmel és közműszolgáltatásokkal foglalkozó monstrum, a GDF Suezzel kapcsolatos) a legkevésbé sem az elnök által jónak látott módon látszanak megoldódni.

A lap információi szerint egyébként a kormány mindeddig nem válaszolt a diplomáciai irományra. Pedig Sarkozy jóindulata éppenséggel jól jöhetne a Bizottsággal való birkózás során. Arról már nem is beszélve, hogy az elnök pártja, az UMP is annak az Európai Néppártnak a tagja, amely meghatározó befolyással lesz arra a következő hetekben, hogy a Tanács és a Parlament hogyan dönt Magyarországgal kapcsolatosan.

 

Forrás: magyarnarancs.hu/HÍR PORT24

 

 

 

2012-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite