2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonSarokba szorították Gyurcsányt az MSZP erős emberei

Sarokba szorították Gyurcsányt az MSZP erős emberei


Gyurcsány Ferenc0319A Népszabadság szerint az MSZP-ben a jövőben a volt miniszterelnök fejére olvashatják, hogy megszavazta azokat az állásfoglalásokat, miszerint a frakcióból senki nem lép ki, és senki nem támogatja párton kívüli szervezetek megalapítását.


Sarokba szorították Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt az MSZP erős emberei, köztük Lendvai Ildikó volt pártelnök, Kiss Péter és Szekeres Imre - írja a Népszabadság.


A lap szerint azzal, hogy Gyurcsány is megszavazta azokat az állásfoglalásokat, amelyek szerint senki nem lép ki a frakcióból, senki nem támogatja párton kívüli szervezetek megalapítását, illetve a pártszavazás végeredményét a kisebbségben maradottak is tudomásul veszik. A lap szerint így a jövőben a volt kormányfő fejére lehet olvasni állásfoglalását.


Az újság egyébként úgy tudja: a pártszavazási folyamatot mielőbb végig akarják vinni, hogy pont kerüljön az ügy végére. A választmány várhatóan további kérdésekkel is kiegészíti majd a gyurcsányi hat pontot, amelyben egyebek közt az szerepel, hogy lehessen-e közvetlenül választani a pártelnököt, illetve vonatkozzon- e szigorúbb átláthatósági és összeférhetetlenségi szabály a vezetőségi tagokra.


Olyan pluszkérdések kerülhetnek majd fel a pártszavazási lapra, hogy alulról vagy felülről építkező pártot szeretnének-e a tagok, vagy hogy milyen módon engedjék be a liberális és konzervatív értékeket képviselőket: párton belül akarják-e integrálni őket, esetleg - megőrizve a párt baloldali karakterét - csak programalapon kössenek szövetségeket.


Forrás: MTI/Népszabadság/HÍR PORT24

2011-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite