2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonSchiffer: futóhomokra építették a vudu gazdaságpolitikát

Schiffer: futóhomokra építették a vudu gazdaságpolitikát


Schiffer AndrásHa a Fidesz tovább folytatja ezt a politikát, és a vudu gazdaságpolitika is beérik, amit Matolcsy úr volt szíves elvetni a költségvetésben, akkor az megmutatkozik a népszerűségi számokban is - prognosztizálta az LMP frakcióvezetője.


Egy olyan korszak jön el, melyben a többség uralmát nem gátolja semmi. A kormány az egyes hatalmi ágakat uralma alá hajtotta pártkáderek beültetésével, illetve lenyeste intézmények hatáskörét, például az Alkotmánybíróságét, visszanyeste a sztrájkjogot, megkönnyítette a köztisztviselők menesztését - jelentette ki Schiffer András a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
Nem sztrájkpártiak vagyunk, de dolgozópártiak. Annak a pártján vagyunk, hogy azokban a szektorokban, ahol létezik erős szakszervezet, ott a munkavállalók ki tudják kényszeríteni legalább az alapvető szociális érdekeiket - hangoztatta az LMP frakcióvezetője.


Az LMP az egyetlen olyan párt, mely hosszú ideje következetesen képviseli, hogy nincs alkotmányozási kényszer Magyarországon. Egy olyan játékhoz nem fogunk asszisztálni, ami nem szól másról, mint hogy a Fidesz a saját dicsőségére próbáljon egy alaptörvényt készíteni - tette egyértelművé.
Úgy vélte: az előző nyolc évben ment egyfajta játék, hogy a Fidesz javaslatait lesöpörték az asztalról, sajnálatos, hogy a betartás kultúrája tovább folyik.


Arra a felvetésre, hogy a választók nem nagyon díjazzák, miszerint az LMP a parlamenti padsorokban be akarja bizonyítani, hogy lehet más a politika, Schiffer azt mondta: a decemberi kutatások ugyanazt az eredmények hozzá ki, mint amit tavaly a választások előtt egy héttel mértek. Vagyis 300 ezer stabil szavazót tudhatnak maguk mögött. Felhívta a figyelmet:, 380 ezren szavaztak az LMP-re, de most nincs kampányidőszak, azaz a 300 ezer szerinte nem rossz eredmény. Az utóbbi 8-10 évben azok a pártok, melyek 10 százalék alatti mezőben voltak, jellemzően a választások után kőkeményen becsúsztak a küszöb alá. Ez az LMP-vel nem történt meg, és nem is fog - hangsúlyozta a politikus.


Ha a Fidesz tovább folytatja ezt a politikát, és a vudu gazdaságpolitika is beérik, amit Matolcsy úr volt szíves elvetni a költségvetésben, akkor az megmutatkozik a népszerűségi számokban is - emelte ki Schiffer. Hozzáfűzte: futóhomokra építettek fel egy gazdaságpolitikát, az adócsökkentéssel - egykulcsos szja, tőkejövedelmek adójának a csökkentése - keletkezett egy 600-800 milliárdos lyuk, amit a többi közt a magánnyugdíjpénztárak einstandolásával próbálnak betömni. Nem látszik azonban az, hogy pörög fel ettől a gazdasági motorja, és hogyan lesz ebből egymillió munkahely, amit ígértek - érvelt a frakcióvezető.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite