2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonSchiffer András: Magyarországon nem létesülhet kaszárnyakapitalizmus

Schiffer András: Magyarországon nem létesülhet kaszárnyakapitalizmus


Magyarországon nem létesülhet kaszárnyakapitalizmus, ezért az LMP az új Btk. vonatkozó részének szigorításával érné el a munkavállalók védelmét - mondta Schiffer András, a párt országgyűlési képviselője a fővárosban tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Schiffer András001


A politikus elmondta: az elmúlt 20 évben a magyar büntetőjog gyakorlatilag nem védte meg a munkavállalókat a munkaadók túlkapásaitól, a kizsákmányolástól. Az új büntető törvénykönyv tárgyalásakor az LMP szeretné elérni, hogy jogi szankciókkal támasszák alá a munkavállalók jogait. Ezért a párt három ponton javasolja kiegészíteni az új Btk.-t - fűzte hozzá. Egyrészt meg kell védeni a munkavállalókat attól, hogy politikai véleményükkel, illetve a magánéletükkel kapcsolatban érje őket retorzió.


Másodjára azt javasolják, hogy az "aki ebben az országban a XIX. századi rabszolgamunkára emlékeztető módon foglalkoztat embereket, abból húz hasznot, hogy embereket embertelen körülmények között (...) éhbérért dolgoztat", arra sújtson le a törvény szigora - mondta Schiffer András. A politikus hangsúlyozta: Magyarországon nem létesülhet kaszárnyakapitalizmus, a magyar munkavállalókat meg kell védenie az Országgyűlésnek, a törvényeknek.


A harmadik javaslat a közfoglalkoztatással való visszaélést szankcionálná, mint például amikor egy polgármester a saját hasznára foglalkoztat közmunkásokat. Schiffer András szerint mind a három esetkörben nemcsak a munkáltatót büntetnék, hanem azt is, aki erre rábírja a munkáltatói jogok gyakorlóját.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite