2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonSchiffer András: Orbán Viktor veszélyezteti az ország szuverenitását

Schiffer András: Orbán Viktor veszélyezteti az ország szuverenitását


Világossá kell tenni Orbán Viktor számára, hogy nem kapott felhatalmazást a parlamentáris demokrácia, illetve az ország és az emberek szuverenitásának veszélyeztetésére; ezért szervez Szembesítés elnevezéssel demonstrációt az LMP december 23-ra a Kossuth térre - jelentette ki Schiffer András, a párt frakcióvezetője szerdán Egerben.

Schiffer András001


A Fidesz az elmúlt héten átlépett egy határt azzal, hogy a parlamenti házszabály módosításával korlátozta az ellenzék jogait, illetve éppen 23-án kívánja kétharmados törvénybe foglalni a választók szuverenitását sértő egykulcsos adót - közölte Schiffer András egy úgynevezett utcai kitelepülés alkalmával. Ez utóbbival ugyanis megfosztja a választókat attól a lehetőségtől, hogy 2014-ben változtassanak a gazdaságpolitikán. Éppen abban az esetben lesz a nemzetközi pénzpiacok kénye-kedvének kiszolgáltatva Magyarország és a magyar családok, ha Orbán Viktor végleg "összerúgja a patkót" az IMF-fel és az EU-val - tette hozzá a politikus.


Mint elmondta, ebben a helyzetben meg kell mutatni az országot káoszba vezető kormánynak, hogy a népnek nincs hova hátrálnia. Ezért, tekintet nélkül a pártállásra, 23-án mindenkit várnak a meghirdetett demonstrációra. A nemzeti együttműködés szélhámosság, és meghirdetői kizárólag azokkal működnek együtt, akik együtt kívánnak működni a fideszes lobbikörökkel - fűzte hozzá. Mint mondta, az Alkotmánybíróság (Ab) legutóbbi, a médiatörvényről, az egyházakról és a büntetőeljárásokról hozott döntései bebizonyították, hogy a kormány alkalmatlan az ország irányítására, vagyis a Fidesz az elmúlt nyolc évben nem készült fel a kormányzati szerepre.


Ez szerinte egyben azt is jelenti, hogy a 2012-es költségvetés - az Ab-határozatok fényében - nemcsak gazdasági, hanem közjogi szempontból is futóhomokra épül, hiszen az Ab az egyházi törvény kapcsán éppen azt a gyakorlatot ítélte közjogi szempontból alkotmányellenesnek, amely szerint a zárószavazás előtt bármit meg lehet változtatni módosító indítványokkal. Ilyen alapon temérdek fideszes törvényt a kukába lehet dobni, és ez a veszély fenyegeti a kedd hajnalban elfogadott költségvetést is - mondta Schiffer András.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite