2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonSchiffer beszélt a legtöbbet

Schiffer beszélt a legtöbbet


Schiffer AndrásSchiffer András (LMP) szólalt fel a legtöbbször, és beszélt a legtöbbet az idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés adataiból. A felszólalásban legaktívabb képviselők az új parlamenti pártok soraiban ülnek.


Schiffer András 190 alkalommal szólalt fel és 15 órát beszélt a Házban. A felszólalások számát tekintve 174-gyel követi őt Vágó Gábor (LMP), majd 166-tal Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), aki összességében alig fél órával beszélt kevesebbet Schiffer Andrásnál. Vágó Gábor ugyan második a felszólalások számában, de csak nagyjából fele annyi időt, közel nyolc órát beszélt, mint a listát vezető párttársa.


A felszólalások összidejét nézve Schiffer András és Gaudi-Nagy Tamás mögött a harmadik Volner János (Jobbik) majdnem 12 órányi beszéddel. Őt követi Novák Előd (Jobbik) közel tíz órával. A szocialisták közül Lamperth Mónika (MSZP) 7 óra 17 perccel vezet, míg a kormánypárti politikusok közül az új parlamenti ciklusban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a legtöbbet 7 óra hét perccel.


Az előző parlamenti ciklus 2010-re átnyúló időszakában Bajnai Gordon akkori kormányfő 53 percet beszélt a plénum előtt. Az új parlamenti ciklusban Orbán Viktor miniszterelnök 22 alkalommal szólalt fel, 6 óra 35 percben.
A frakcióvezetők összehasonlításában Schiffer András majdnem négyszer annyit beszélt, mint Lázár János (Fidesz), aki 33 felszólalásában közel 4 órára vette igénybe a képviselők figyelmét. Vona Gábor (Jobbik) 2 óra 53 percet beszélt és 23 alkalommal szólalt fel. Harrach Péter (KDNP) 31-szer beszélt, összesen 2 óra 13 percben, Mesterházy Attila 19 felszólalása összesen két órán át tartott.


Azok közül, akik csupán egy alkalommal beszéltek az új parlamenti ciklusban, a legrövidebb felszólalás - egy másodperccel - Meggyes Tamás (Fidesz) nevéhez fűződik, aki igennel válaszolt egy ügyrendben elhangzott kérdésre.
Az új parlamenti ciklusban 24 képviselő nem szólalt fel a Házban. Köztük van például Vitányi Iván (MSZP), Illés Zoltán (Fidesz), és Demeter Ervin (Fidesz) - derül ki az Országgyűlés internetes oldalán közzétett adatokból.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite