2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSchirilla forradalmi futása

Schirilla forradalmi futása


Schirilla GyörgyIsmét felveszi futócipőit Schirilla György, hogy immár 10. alkalommal kiemelkedő sportteljesítménnyel tisztelegjen 1956. és a forradalmi napokban életüket vesztett áldozatok emlékének. Mosonmagyaróvártól Salgótarjánig fut, október 13. és 23. között. Az útja során érintett közel 40 településen egyúttal népszerűsíteni kívánja az egészséges életmódot is.


A Duna-átúszásairól és szupermaratoni vállalkozásairól ismert sportember szerdán, 11:30-kor indul útnak Mosonmagyaróvárról, az 56-os Emlékműtől. Győrt, Bábolnát, Komáromot, a Dunakanyar településeit, a fővárost, majd Gödöllőt, Pásztót, Kazárt és számos közbeeső kisebb települést érintve, október 23-án fut be Salgótarjánba, ahol kerek egy évtizede az ő érkezésével nyitják meg az 1956-os forradalom emlékére megrendezésre kerülő utcai futóversenyt. Kiindulópontként azért Mosonmagyaróvárt választotta a híres futó, mert hazánknak éppen ebben a két városában került sor 1956-ban a leggyilkosabb sortüzekre, melyekben együttesen több százan pusztultak el.

350 kilométert tesz majd meg Schirilla György - mindössze néhány nap alatt. Mint elmondta, ennek és a többi hasonlóan nagy teljesítményének előfeltétele a rendszeres testedzés, valamint a kiegyensúlyozott, egészséges életmód. A különösen embert próbáló országúti szupermaratonok végrehajtásában nagyban segíti ezek mellett a kellemesen citromízű, vízben oldható, rendkívül hatékony magnézium-pótló készítmény, a Magnosolv, mert a napi 40-45 kilométert - sokszor igen mostoha útviszonyok között - csak akkor képes valaki lefutni, ha a szervezete megfelelő izomműködését biztosító magnézium-háztartása rendben van.
Amellett, hogy lerója tiszteletét a forradalom hősei előtt, a természetgyógyász-sportember épp a testmozgás, a sportolás és az egészséges életmód fontosságára szándékozik felhívni a figyelmet „Szeretet, béke, egészség" mottójú októberi futásaival is. Célja, hogy minél több embert megmozgasson, ezért arra kéri és biztatja a meglátogatásra kerülő városok, falvak lakóit, mindenekelőtt a diákokat, az ifjabbakat, hogy településtáblától településtábláig csatlakozzanak hozzá. Aki szeretne együtt futni Schirilla Györggyel, a www.magnosolv.hu honlapon megtalálhatja mind a 10 nap részletes programját.

 


Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-10-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite