2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt: az EU-nak szüksége van a magyarok nem mindennapi képességeire

Schmitt: az EU-nak szüksége van a magyarok nem mindennapi képességeire


Schmitt Pál 001Külföldi nagykövetekkel találkozott ma Schmitt Pál. A köztársasági elnök és vendégei tárgyaltak a magyar médiatörvényről és a magyarság szerepéről az Európai Unióban.


Magyarországon teljes és maradéktalan sajtószabadság van - jelentette ki Schmitt Pál a Sándor-palotában, majd megismételte: ha az új médiatörvény szövege nem felel meg a közös európai mércének, "nyitottak vagyunk annak átgondolására". Magyarország demokratikus jogállam, ahol a szabadságjogok maradéktalanul érvényesülnek - tette hozzá.


Az államfő szerint mi sem bizonyítja jobban a teljes és maradéktalan sajtószabadságot, minthogy "harcos címlapos támadásokban lehet egyet nem érteni a kormány törekvéseivel vagy éppen a médiatörvénnyel". Schmitt Pál megjegyezte: változásokat csak akkor érdemes követelni, ha azt tapasztalatok indokolják.


Schmitt Pál "különös kegyelemnek" érzi, hogy Magyarország súlyos nemzetközi dilemmák, sorsfordító kérdések közepette vette át az EU-elnökséget; szerinte ilyenkor van a legnagyobb szükség a magyar nemzet azon képességére, hogy mindig, minden körülmények között talpra tudott állni. Készek is vagyunk a közösség szolgálatába állítani nem mindennapi képességeinket a magyar nemzet mindig, minden körülmények között talpra tudott állni, újra tudta kezdeni" - mondta.


Magyarország a kereszténység védőbástyája volt, és olyan tetteket hajtott végre, mint "1956 hősi és 1989 vértelen forradalma" - emlékeztetett Schmitt Pál.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite