2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt: rajtunk áll, milyen sorsot építünk magunknak

Schmitt: rajtunk áll, milyen sorsot építünk magunknak


Schmitt Pál 001Schmitt Pál szerint az emberek békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak. A köztársasági elnök erről Székesfehérváron, országjárása negyedik állomásán beszélt.


Schmitt Pál szerint az emberek békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak, legyen szó akár az új alaptörvényről, akár a helyi önkormányzat működéséről.


A köztársasági elnök csütörtökön, Székesfehérváron - év elején kezdett országjárása negyedik állomásán - a városi közgyűlés előtt felszólalva hangsúlyozta: az ország minden pontján hatalmas gondot jelent a munkanélküliség, az ipar nélkül maradt régiók felzárkóztatása. Ezért korábban arra számított, sok panasszal találkozik majd a figyelem felkeltésére és a tapasztalatok kibeszélésére szolgáló látogatásai során, ehelyett azonban - mint mondta - többségében józanságot, a nehézségek leküzdéséhez szükséges tetterőt tapasztalt.


Schmitt Pál az általa húsvéthétfőn aláírt új alaptörvényre kitérve megjegyezte, az alkotmányozással a jövő alapjait rakta le az ország. Úgy fogalmazott: rajtunk áll, milyen sorsot építünk magunknak, ehhez azonban mindenekelőtt küldetéstudatra van szükség.


Az államfőt reggel Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Vargha Tamás (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke fogadta Székesfehérváron. Schmitt Pál a városi közgyűlésen elmondott beszéde után díjakat adott át, a nap folyamán pedig több egészségügyi intézményt és egy patikát is felkeres, valamint rendhagyó osztályfőnöki órát is tart. Az államfőt útjára felesége, Schmittné Makray Katalin is elkísérte.


A köztársasági elnök januárban elkezdett és havonta folytatódó körútja során valamennyi megyét fel kívánja keresni, elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett látogatást, majd Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe utazott.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite