2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt az Alkotmánybíróságra és a Legfelsőbb Bíróságra is el kíván látogatni

Schmitt az Alkotmánybíróságra és a Legfelsőbb Bíróságra is el kíván látogatni

Schmitt Pál02Schmitt Pál köztársasági elnök tervei szerint el kíván látogatni az Alkotmánybíróságra és a Legfelsőbb Bíróságra is.

 
Az államfő a Népszabadság című napilap szombati számában megjelent interjúban kifejtette azt is, a köztársasági elnöki tisztség öt évre szól, és ő erre kapott felkérést. Schmitt Pál a lapnak úgy fogalmazott: személyes és rendszeres kapcsolatot kíván fenntartani a kormánnyal, az ellenzéki pártokkal és a frakcióvezetőkkel. Azzal kapcsolatban, hogy miért ment el szerdán a kormányülésre, úgy válaszolt: "fontosnak tartom, hogy az ország felemelkedését közösen segítsük elő és ehhez elengedhetetlen a konzultáció és a párbeszéd".

Mint mondta, ezért élt a meghívással, és találkozott a kormányfővel, valamint a miniszterekkel.
Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor tett-e olyan utalást, hogy a ciklus közepén felváltja őt az elnöki tisztségében, Schmitt Pál úgy válaszolt: a köztársasági elnök megbízatása Magyarországon öt évre szól, és ő erre kapott felkérést.
Megemlítette azt is, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalban kihelyezik a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.
Az államfő arra az utalásra, hogy sokak szerint "Orbán Viktor embere", hiszen a miniszterelnök jelölte köztársasági elnöknek, azt felelte: ez egy kicsit hosszabb folyamat annál, hogy egy emberhez köthesse magát.
Hozzátette: az államfőt a parlament választja, az országgyűlés összetétele pedig mindig a nép közvetlen akaratát tükrözi. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányzó pártszövetség a választóktól kapott ilyen nagyarányú felhatalmazást.
Az államfő kiemelte: sorra kívánja járni a szomszédos országokat és az ott élő határon túli magyarságot. Mint mondta, reményei szerint a következő hónapokban eleget tud tenni a szlovák államfő meghívásának is, és tárgyalásaikon megtalálják a közös hangot a vitás kérdésekben.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite