2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt-jelentés - A Jobbik szerint le kellene mondania az államfőnek

Schmitt-jelentés - A Jobbik szerint le kellene mondania az államfőnek


A Jobbik szerint a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktorijának ügyében felállított bizottság egyértelműen megállapította, hogy az államfő plagizált, csak "ebből röhejes következtetéseket von le". De már önmagában a tény is elegendő ahhoz, hogy Schmitt Pál lemondjon posztjáról - jelentette ki Dúró Dóra kedden.

duro dora001


A jobbikos politikus leszögezte: ha a Fidesz nem szólítja fel Schmitt Pált a lemondásra, akkor bebizonyosodik, hogy "egy politikai káder pozícióban tartása fontosabb nekik, mint a közélet tisztasága." Dúró Dóra szerint az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület egyértelműen megállapította, hogy érvénytelen a dolgozat és az államfő "más tollával ékeskedett." Ráadásul a jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az ügy kirobbanásakor Schmitt Pál "hazugság-gyanús" kijelentéseket is tett.


Az ellenzéki párt szerint Schmitt Pál tetteinek és viselkedésének hatására a köztársasági elnöki poszt méltósága sérül és a felsőoktatás presztízse is megkérdőjeleződik. A Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt a Testnevelési Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor. A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite