2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt: Magyarország készen áll Európa közös ügyeinek intézésére

Schmitt: Magyarország készen áll Európa közös ügyeinek intézésére


Schmitt Pál 001Magyarország készen áll arra, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét betöltve vállára vegye félmilliárd európai polgár közös ügyeinek intézését - írja Schmitt Pál köztársasági elnök a magyar uniós elnökség hivatalos honlapján.


Mint fogalmaz, a magyar lovas nemzet, ezért jól tudja, hogyan kell lendületet venni, akadályt ugratni, vágtára ösztökélni.
Nehéz, de izgalmas időben veszi át Magyarország a gyeplőt Belgiumtól - hangsúlyozza, majd hozzáteszi: Magyarország történelmi megbízatásnak érzi a feladatot, egy nagy remény beteljesülésének.


Mint kiemeli, azt szeretné, ha ebben a félévben a magyarok a közös ügyek pezsgő valóságában felfedeznék a közös értékeket, szívesen vállalva az összetartozást, az európai identitás szép és felelősségteljes érzését.
Rámutat: "az erős Európa mindannyiunk érdeke, de csak akkor lesz és marad valóság, ha külön-külön, és együtt is erősek, eltökéltek, bizakodók vagyunk".


Schmitt Pál leírja: 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepli a kontinens, s ez Magyarország számára "különösen szépre, büszkére, dallamosra hangolja az elnökséget". Liszt életművében ott sűrűsödik minden, amit európai értéknek érzünk - teszi hozzá.


Az államfő azt reméli, hogy Magyarország uniós elnöksége a cselekvés ideje lesz. A cselekvésé, amely a nehézségekben sosem kifogásokat, hanem küldetést, legyőzhető és legyőzendő akadályokat lát - teszi hozzá.
Véleménye szerint "különös kegyelem", hogy éppen most, súlyos dilemmák, kemény harcok, sorsfordító kérdések közepette állíthatja Magyarország az európai közösség szolgálatába azt a képességét, hogy mindig, minden körülmények között talpra tudott állni, újra tudta kezdeni.


A magyarok sikerre vihetik a közösség ügyét, mert történelmi tapasztalatok és jelenkori lelkesedés, eltökéltség ad hozzá erőt - fogalmaz. "Uniós elnökként nem csak magunkért kell helytállnunk, hanem 27 ország polgáraiért" - írja Schmitt Pál.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite