2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt nem tesz eleget alkotmányos kötelezettségének

Schmitt nem tesz eleget alkotmányos kötelezettségének


Jobbik LogoA Jobbik szerint Schmitt Pál megszegi alkotmányos kötelezettségét, amikor államfőként a nemzet egységének kifejezése helyett "pártrendezvényeken asszisztál".


Novák Előd, a párt alelnöke ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a köztársasági elnök lecsót főz a résztvevőknek Kötcsén, a polgári értelmiségiek összejövetelén, amelyen Orbán Viktor kormányfő és több miniszter is előadást tart. A jobbikos politikus azt mondta: méltatlan, hogy az államfő "szakácsszerepben, statisztaként" jelenik meg egy pártrendezvényen. Ezért arra intik Schmitt Pált, hogy "tanulmányozza az alkotmányt", az alaptörvény ugyanis kimondja: a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét - tette hozzá.
Novák Előd szerint ez a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az államfő a "Fidesz-piknik" után más hasonló meghívásoknak is eleget tesz. A Jobbik ebből kiindulva disznóvágásra hívja Schmitt Pált, és a bölléri feladatot is átengedi neki - mondta. A Jobbik alelnöke arra is kitért, hogy az államfő pártrendezvényeken való megjelenése nem előzmény nélküli; Schmitt Pál szerinte már azzal is megszegte a hatalmi ágak szétválasztásának követelményét, hogy részt vett a kormányülésen.
Erre utalva Novák Előd egy karikatúrát helyezett el a Képviselői Irodaház folyosójának falán. A képen az az elképzelt jelenet látható, amint Orbán Viktor kávét rendel Schmitt Páltól a kabinet ülésén. "Ami akkor csak vicc volt, mára valósággá vált" - utalt a lecsófőzésre a politikus. Novák azt is kifogásolta, hogy az államfő a napokban "önmagáról elnevezett" kitüntetést alapított, és amíg az érdemérem egyik oldalán a Magyar Köztársaság címere és a címertartó angyalpár látható, a másikon Schmitt Pál neve. Szavai szerint ezek után a legméltóbb az volna, ha Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérmét elsőként Schmitt kapná meg.
A Jobbik az államfő okozta csalódások után "Palimadár-díj" alapítását fontolgatja - mondta Novák Előd, hozzátéve: a díjat azok kaphatnák meg, akik elhitték, hogy a szerinte továbbra is pártcélokat szolgáló Schmitt Pál képes lesz kifejezni a nemzet egységét. Kérdésre válaszolva a Jobbik alelnöke kijelentette: nem ismerték kaposvári polgármesterjelöltjük múltját, ha azonban a vele szembeni gyanú igazolódik, kizárhatják a pártból.
A Magyar Nemzet szombati száma ugyanis arról számolt be, hogy a Jobbik kaposvári polgármesterjelöltje ellen iskolai szexuális zaklatás miatt fegyelmi eljárás folyt. Hegedüs József a vizsgálat végén megrovást kapott, mert az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium tanáraként az intézmény több diáklányának intim jellegű kérdéseket tett fel, például azt, hogy szoktak-e maszturbálni, és el tudják-e képzelni egy idősebb férfival az együttlétet.
A férfi már nem a Jobbik polgármesterjelöltje, mivel nem gyűlt össze számára az induláshoz szükséges számú ajánlószelvény, és bár képviselőjelöltként megméreti magát a választáson, egyéni választókörzeti győzelemre a Jobbik nem számít Kaposváron, a kompenzációs listán pedig Hegedüs József nincs befutó helyen - közölte Novák Előd.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite