2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt Pál a legtöbb országban már lemondó nyilatkozatát írná

"Schmitt Pál a legtöbb országban már lemondó nyilatkozatát írná"


Schmitt Pál a legtöbb országban már lemondó nyilatkozatát írná, vagy "legalábbis keresne egyet, hogy lemásolhassa" - áll a The Economist kelet-közép-európai blogrovatában (Eastern Approaches), amelynek írása tartalmaz egy linket is egy lemondólevél-mintákat kínáló honlaphoz. A brit gazdasági-politikai hetilap blogbejegyzése szerint azonban "Magyarországon ez nem így működik".

Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt


A köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében hozott döntés bírálói szerint a Semmelweis Egyetem, "e valaha megbecsült nemzetközi intézmény egy egér bátorságát mutatta fel... és Schmitt (Pál) imázsának megőrzése érdekében saját hírnevén is foltot ejt". Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal a választási győzelem után megígérte, hogy Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország, ám úgy tűnik, hogy ez az államfőre nem vonatkozik - áll a The Economist írásában.


A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap Schmitt dolgozata másolat címmel számolt be a vizsgálatról. Reinhard Olt tudósításában megjegyezte, hogy a Fidesz a vizsgálattal lezártnak tekinti az ügyet. Hozzátette: a vizsgálata azzal a megállapítással bővítette a HVG év elején megjelent vonatkozó írásában foglaltakat, hogy a dolgozat egy része megegyezik egy német szakértő egy szövegével.


A Handelsblatt című üzleti lap Magyarország elnöke lopott a doktori dolgozatához címmel számolt be a vizsgálat eredményéről három mondatból álló tömör beszámolóban. Az Financial Times Deutschland ugyancsak rövid beszámolóban tért ki az esetre Magyarország elnöke doktori értekezést másolt címmel. A lap megjegyezte, hogy a jelentésben nem szerepel a plágium kifejezés, és "közvetlen tanács" sincs benne arra nézve, hogy van-e valami tennivaló az államfő doktori címével.


A Spiegel Online Plágiumaffér - Magyarország elnöke doktori értekezést másolt le címmel részletesen beszámolt a vizsgálatról, és az ügyet a Németországban az utóbbi időszakban kirobban plágiumbotrányokkal hozta összefüggésbe; "Guttenbergezni magyarul" - kezdte beszámolóját a lap, utalva a tavaly plágiumvád miatt lemondásra kényszerült Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszterre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite