2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonSchmitt Pál az emberek embere akar lenni

Schmitt Pál az emberek embere akar lenni


Schmitt Pált01Megválasztása esetén nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak - közölte az államfőjelölt.


Schmitt Pál olyan köztársasági elnök akar lenni, aki ha megjelenik egy eseményen, annak rangját emeli, aki az "emberek embere". Megválasztása esetén - mint mondta - nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak.

A házelnök, Orbán Viktor pártelnök-kormányfő köztársaságielnök-jelöltje erről a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén beszélt, ahol meghallgatják őt a kormánypárti képviselők.
Orbán államfőjelöltje együttműködésre készül, és nem dekrétumok keretében képzeli el a munkát.

Schmitt Pál az államfői poszttal kapcsolatos személyes megközelítését az elnöki feladatok "távolságtartó, arisztokratikus", ritkán megnyilvánuló megközelítésével állította szembe.

A parlamenti többségre utalva hangsúlyozta, az elnök fejében nem lehet kétharmad, háromharmadnak vagy akár négyharmadnak kell lennie, hogy a határon túli magyarokat is beleszámítsák.
Megválasztása esetén nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak - közölte.


Schmitt nem kíván "elefántcsonttoronyban ülni"


Schmitt Pál a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén úgy fogalmazott: nem kíván "elefántcsonttoronyban ülni". Az ülésen résztvevő képviselőket arra biztatta, ha államfővé választják, keressék fel őt, aki a párbeszédet meghallgatással kezdi majd.
A jelenlegi házelnök az alkotmányozás folyamatáról szólva azt mondta: bátran hozzá lehet nyúlni a köztársasági elnök szerepköréhez, a választásokhoz, a költségvetéshez. A vezető pozíciókra való jelölésekkor egyeztetni fog - jelentette ki.


Missziót indítana a magyar nyelvért


Ha köztársasági elnökké választják, összefogást hirdet a magyar nyelvért, és missziót indít a nemzeti összetartozásért Schmitt Pál.

A jelenlegi házelnök személyes célkitűzései között említette a magyar nyelv védelmét, amellyel kapcsolatban akár díjat is alapítana.

Emellett a nemzeti összetartozással összefüggésben úgy fogalmazott: nyakába venné a világot, és ahol szép számban élnek magyarok, arra biztatná őket, ne csak lélekben tartsák a kapcsolatot Magyarországgal, hiszen arra most már jogi lehetőség is lesz a kettős állampolgárságról szóló törvény miatt.

Schmitt Pál e két cél mellett a jobb egészségért és az oktatás színvonalának emeléséért is dolgozna, szerinte ugyanis az oktatás jelenleg elhanyagolt, a tanárok erkölcsi, anyagi és morális megbecsültsége sehol sincs.

A magyar ember lesz a munkája középpontjában - fogalmazott az államfőjelölt.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite