2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSegélykérés levélben

Segélykérés levélben


levél01Levélben kértek kormányzati segítséget a salgótarjáni öblösüveggyár dolgozói. A salgótarjáni öblösüveggyár dolgozóit minden megoldás érdekli.


A felszámolás alatt álló üzem alkalmazottai két minisztériumhoz és a miniszterelnökhöz is eljuttatták levelüket, amelyben a gyár megmentésére kérik a címzetteket - mondta Géczy Józsefné, az egyik aláíró az MTI-nek. A gyár még meglévő és volt dolgozói végső kétségbeesésükben fogalmazták meg a levelet, amelyet Orbán Viktor kormányfőnek, a Nemzetgazdasági, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak küldtek el. A levélben leírják, hogy az üzem dolgozóiból és a városi önkormányzat tagjaiból alakult csoport kidolgozta az öblösüveggyár megmentésének lehetséges módját, amely kapcsolódik az Új Széchenyi Tervhez. A polgármester eljuttatta az anyagot a Nemzetgazdasági Minisztériumba, ahol szakmailag azt jónak találták, de az ügyben nincs semmilyen előrelépés. A dolgozók szerint az elképzelés egyik nagyon fontos eleme, hogy pénzt nem, csak garanciát kérnek az államtól. A levelet azzal fejezik be: „bármilyen megoldás érdekli az itt élőket és dolgozni kívánókat". Az R-Glass Hungary néven működő öblösüveggyár felszámolását 2009. szeptember 18-án kezdték meg. A gyár akkor még 277 embert foglalkoztatott, jelenleg azonban már mindössze 12-en dolgoznak a vállalkozásnál. A felszámoló által eddig meghirdetett kiírásokra senki sem adott be pályázatot.


A salgótarjáni öblösüveggyárat egyébként egy korábbi felszámolási eljárásban, négy sikertelen pályázat után vásárolta meg 2006 októberében a jelenlegi tulajdonos, a losonci R-Glass.

 

Ötödször is eladó a salgótarjáni öblösüveggyár>>>

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite