2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSegítik a vállalkozókat Salgótarjánban

Segítik a vállalkozókat Salgótarjánban


Salgótarján önkormányzata 10 millió forint támogatást ad a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, ebből a pénzből ingyenes szolgáltatásokat nyújt az alapítvány a helyi kis- és középvállalkozásoknak - mondta Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere csütörtökön.

Székiné


A megállapodás aláírását követően a polgármester ismertette: a javaslatot korábban egyhangúlag fogadta el a közgyűlés, és arról is döntöttek, hogy 2012-ben 50 millió forintra emelik a támogatás összegét. Ez azt jelenti, hogy jövőre már nem csak szolgáltatások igénybevételére lesz lehetőség, hanem konkrét pénzbeli támogatásra is, ennek formáját ebben az évben dolgozzák ki - tette hozzá. Bablena Ferenc, az alapítvány ügyvezető igazgatója méltatta a kezdeményezést, mert mint mondta Nógrád megye, és benne Salgótarján gazdasága is rendkívül nagy problémákkal küzd.


A kis- és középvállalkozásoknak anyagi és szellemi tőkére, valamint piacokra van szükségük, e hármas cél megvalósítására fogalmazták meg a feladatokat - mondta. A megállapodás értelmében az alapítvány ingyen végzi a salgótarjáni vállalkozások beindítását, cégalapítását, pénzügyi, számviteli tájékoztatását, tanácsadását, segít a piaci kapcsolatok építésében és a marketing munkában. Az aktuális kérdésekkel foglalkozó vállalkozói klubot működtet az inkubátorházban, a bankok által nem, vagy kevésbé hitelképesnek minősített vállalkozóknak hitelkonstrukciókat biztosít, és segít az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségeinek kihasználásában.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite