2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSegítő kezet nyújt a rászorulóknak a Vöröskereszt Nógrád megyében

Segítő kezet nyújt a rászorulóknak a Vöröskereszt Nógrád megyében


A Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete az év végi ünnepkör közeledtével lehetőségeinek megfelelően kíván segíteni a Salgótarjánban élő elesett és rászoruló embereken. Az adventi ünnepkörben a szervezet több nemes kezdeményezéssel, gyűjtéssel, adományozással, ételosztással, ünnepséggel kapcsolódik a városi programokhoz.

mvk_logo


December 2-án szociális nap keretében a zagyvapálfalvai Csillag Szolgáltató Ponton (Déryné út 1.) ruhaosztásra várják a rászoruló családokat.


December 5-én 10-14 óra között a szervezet önkéntesei a sérült, egészségkárosodott gyerekekért perselyeznek a város területén.


December 5-6-án 10-18 óra között „Szerezz örömet" elnevezéssel a Tesco Áruház parkolójában élelmiszer- és pénzadományt gyűjtenek a vöröskeresztesek a nehéz sorsú gyereket nevelő családok számára.


December 9-én 14 órai kezdettel „Remény Karácsony" programjuk címe, melyen a Menedék Családok Átmeneti Otthonában élő, valamint erre a napra visszatérő lakók együtt ünnepelnek. A helyszín természetesen a Menedék Családok Átmeneti Otthona.


December 17-én 14.45-kor kezdődik az Idősek Karácsonya megemlékezés Baglyasalján, a SÁIK kollégiumi nagytermében, ahol a Vöröskereszt Baglyasaljai Szervezete és a Baglyasalja Barátainak Köre 70 éven felüli lakótársait köszöntik Karácsony közeledtével.


December 18-án 12-14 óra között a Csarnok- és Piacigazgatósággal karöltve melegétel-osztásra várják a rászorulókat a vásárcsarnok területén.


December 19-én 11.30-15 óra között az Erzsébet-téren lesz melegétel-osztás a Salgótarjánban élő rászorulók részére, és ekkor ételt is szállítanak a hajléktalan szállókban, melegedőkben, gyermekotthonban és anyaotthonban lakók számára.


December 20-án 10-12 óra között szintén a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete szervezésében kerül sor a Garzonház karácsonyi ünnepségére.


A szervezet karácsonyt váró jótékonysági programjait december 22-én 12-15 óra között a Fő térre szervezett ételosztás zárja.

 

Forrás: Salgótarján/NÓGRÁD24

2014-11-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite