2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonSelmeczi: a Fidesz nem tűr meg sorai között olyanokat, akik erőszakos bűncselekményt követtek

Selmeczi: a Fidesz nem tűr meg sorai között olyanokat, akik erőszakos bűncselekményt követtek el


A Fidesz nem tűr meg a sorai között olyanokat, akikről kiderül, hogy bármilyen erőszakos bűncselekményt követtek el - írta Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, reagálva a Párbeszéd Magyarországért (PM) egyik politikusának szavaira.

Selmeczi Gabriella003


Scheiring Gábor független országgyűlési képviselő aznapi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte: a Párbeszéd Magyarországért (PM) számára teljességgel elfogadhatatlan, hogy sajtóhírek szerint több fideszes képviselő is nőket bántalmazott. Selmeczi Gabriella a közleményében kiemelte: "szemben a PM állításaival, a Fidesz nem tűr meg a sorai között olyanokat, akikről kiderül, hogy bármilyen erőszakos bűncselekményt követtek el, éppen ellenkezőleg, súlyosan elítéli és bünteti a családon belüli erőszakot".


Mindez nem mondható el "a maffiabaloldalról, amely gyilkosokkal és alvilági figurákkal paktált le egy választás elcsalásáért", és amely kormányzása alatt büntetlenül hagyta a családon belüli erőszakot, ezzel cserbenhagyva a veszélyeztetett nőket és gyermekeket - írta. Selmeczi Gabriella rámutatott: ahogy minden erőszakos bűncselekményt, úgy a családon belüli erőszakot is minden eddiginél súlyosabban bünteti a hamarosan életbe lépő új büntető törvénykönyv, amelyet a kormány kész még tovább szigorítani a napokban benyújtott javaslattal.


Eszerint új tényállásként létrejöhet a hozzátartozó bántalmazás tényállás, amely minden eddiginél hatékonyabb fellépést tud megalapozni a családon belüli erőszak számos formájára. Ez nemcsak a közvetlen hozzátartozókra, hanem a volt házastársra, volt élettársra, gondnokra, gondnokoltra, gyámra és gyámoltra is vonatkozik majd. A büntethetőség kiterjed arra az esetre is, ha a sértett nem az elkövetéskor, hanem korábban élt egy háztartásban vagy egy lakásban az elkövetővel. A javaslat lehetőséget biztosít ahhoz is, hogy az elkövetőt a bántalmazott hozzátartozóval való kapcsolattartástól is eltiltsák.


"Mindemellett a Fidesz határozottan visszautasítja a Párbeszéd Magyarországért személyeskedő, lejárató nyilatkozatait, amikor nem bírósági ítéletekre, hanem megalapozatlan sajtóinformációkra hagyatkozva vádolnak és rágalmaznak meg embereket" - zárul a közlemény.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-05-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite