2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonSelmeczi: a közmédiás események pikantériája Lendvai Ildikó jelenléte

Selmeczi: a közmédiás események pikantériája Lendvai Ildikó jelenléte


Selmeczi Gabriella szerint az MTVA székházánál csütörtökön történtek pikantériája, hogy "az a Lendvai Ildikó, aki a KISZ KB és az MSZMP egyik cenzora volt kulturális kérdésekben, illetve az értelmiség tevékenységét cenzorálta, vajon hogy kerül oda".

selmeczi_gabriella02


A Fidesz szóvivője erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt az éhségsztrájkolókat körülvevő kordon bontására vonatkozó kérdésre válaszolva. Hozzátette: úgy véli, erről majd a választók fognak véleményt formálni. Selmeczi Gabriella a történtek kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás lesz. "Szeretnénk, ha az MTVA és azok, akik különböző akciókkal próbálják magukra felhívni a figyelmet, megegyeznének, nagyon fontos, hogy a rend, a törvényesség helyreálljon" - fogalmazott a szóvivő, aki azt is megjegyezte: a közmédiumoknak megvan a vezetésük, megvannak a hivatalok, jogszabályok rendelkeznek a működésükről.


Ezeknek a jogszabályoknak és törvényeknek a betartásával kell dolgozni mindenkinek, "nemcsak a közmédiumoknak, hanem az állampolgároknak és az ott dolgozóknak is" - vélekedett a politikus. A közmédia gyártóbázisánál december 24-én húzta fel a közmédia biztonsági szolgálata a kordont a székház egyik bejárata elé, ezt a kordont kezdték meg csütörtök reggel összehúzni, ezért az éhségsztrájkolók nem tudtak bejutni az általuk használt helyre. A teljes összezárást az egyik aktivista úgy akadályozta meg, hogy beült a résbe.


Lendvai Ildikó az MTI-nek elmondta, csütörtök reggel értesültek arról, hogy az éhségsztrájkolók egy részét a biztonsági őrök nem engedik be a számukra kijelölt helyre, és azért érkeztek ide, hogy tisztázzák a helyzetet. Azt is közölte, jogászokkal konzultálnak, milyen jogi lépést tehetnek az ügyben, esetleg fordulhatnak-e az ombudsmanhoz. A kerítés felállítása indokolatlanul korlátozza a tiltakozók szabadságát és jelzi, hogy a kordonállítók félnek attól, mások is csatlakozhatnak a demonstrációhoz - jelentette ki.


Varju László független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa, aki Lendvai Ildikó és Harangozó Tamás szocialista képviselőkkel érkezett a helyszínre, csavarkulccsal kezdte meg a kordon bontását, miután országgyűlési képviselői igazolványát felmutatta, és így a biztonsági őrök átengedték a kordonok között.


Ezt látva a szimpatizánsok és a kint rekedt éhségsztrájkolók ledöntötték az MTVA főbejárata előtt felhúzott kordon bal oldalát, majd elfoglalták az éhségsztrájkolóknak eredetileg kijelölt helyet. Az események láttán a biztonsági őrök az épületbe távoztak.
A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének két alelnöke december 10-én kezdett éhségsztrájkba a közszolgálati televízió óbudai székháza előtt. A tiltakozással azt követelték, hogy a Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökének "kitakarási" ügye miatt bocsássák el az ügyben felelősséggel tartozó vezetőket.


Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához kapcsolódó cikkeink:

Dulakodás és kordonbontás az MTV-székház előtt>>>

 


 

2011-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite