2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonSelmeczi: a pályakezdőknek nem lesz kötelező a magánpénztárba való belépés

Selmeczi: a pályakezdőknek nem lesz kötelező a magánpénztárba való belépés


Selmeczi GabriellaA miniszterelnöki megbízott szerint a magánnyugdíjpénztárak válságban vannak, súlyos veszteségeket szenvedtek el, a pénztárszövetség viszont ennek éppen az ellenkezőjét állítja.


Megszűnik a pályakezdők kötelező beléptetése a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe - jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést szabályozó törvénytervezet két héten belül a parlament elé kerül.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta: a magánnyugdíjpénztárak válságban vannak, súlyos veszteségeket szenvedtek el, ezért a kormánynak gyorsan lépnie kellett, hogy megvédje a pénztártagok befektetéseit, vagyonát.
Hozzátette: az ő feladata, hogy megvizsgálja, hová tűnt a pénztártagok pénze, ennek során együttműködik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) és a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal. Minél előbb a polgárok elé szeretnék tárni a tényeket - válaszolta a vizsgálat lezárási idejét firtató kérdésre.


A pénztárszövetség azt mondja: bár a pénztárak a 2008-as pénzügyi válság hatására jelentős veszteségeket szenvedtek el, azokat tavalyra - rekordidő alatt - ledolgozták, és 2009-ben már 457,8 milliárd forint befektetési eredmény mellett kiemelkedő hozamokat értek el.

A tagoknál a választható portfóliós rendszerben a klasszikus portfólió 12,11 százalék, a kiegyensúlyozott portfólió 17,75 százalék, a növekedési portfólió pedig 25,95 százalék vagyonnal súlyozott átlaghozamot ért el a tavalyi évben.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2010-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite