2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonSelmeczi: átvilágítjuk a magánpénztárakat

Selmeczi: átvilágítjuk a magánpénztárakat


selmeczi_gabriella01Lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után a magánnyugdíjpénztárakkal - ettől tart a nyugdíjvédelmi megbízott. Selmeczi Gabriella a Magyar Nemzetnek adott interjúban leszögezte: ha kell, törvényt módosítanak azért, hogy ellenkezés esetén a pénztáraknak kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról, nemcsak a befektetett pénzzel, hanem a működési költséggel kapcsolatban is. Helhívta a figyelmet arra, hogy az állami rendszerbe visszalépőknek január 31-ig lesznek nyitva a kapuk.


Egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Selmeczi Gabriella.
A nyugdíjvédelmi megbízott azt mondta, vannak félelmei a magánnyugdíjpénztárak által közölt egyenlegek valóságtartalmával kapcsolatban, és tart attól is, hogy lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után.


Jelezte: számon tartják, feljegyzik a feladatokat, mivel eddig úgy érzékelte, hogy falakba ütköznek bármilyen kérdést tesznek fel a pénztáraknak. Ha kell, törvényt fogunk módosítani azért, hogy ellenkezés esetén kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról, nemcsak a befektetett pénzzel, hanem a működési költséggel kapcsolatban is - fogalmazott. Hozzátette: ugyanakkor reméli, erre végül majd nem lesz szükség, és az átadás-átvétel békében, barátságosan, tisztességesen, korrektül zajlik le.


Selmeczi Gabriella úgy látja: a nyugdíjvédelmi törvények egytől egyig alkotmányosak, tisztességesek és hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert garantálnak mindenkinek. Megerősítette: január 31-ével az ajtók mindenképpen bezárulnak azok előtt, akik nem lépnek vissza az állami rendszerbe.

 


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-01-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite