2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonSemjén: kulcsfontosságú az asszimiláció megállítása

Semjén: kulcsfontosságú az asszimiláció megállítása


Semjén ZsoltTöbb tényező fenyegeti a magyar nemzet fennmaradását: az anyaországban és a határon túl a demográfiai problémák, a határon túli magyarság esetében az elvándorlás és az egyre erősödő asszimiláció jelenti a legnagyobb gondot - jelentette ki Semjén Zsolt a IX. Magyar Állandó Értekezleten.


Kulcsfontosságú a határon túli magyarság megmaradása szempontjából az asszimiláció megállítása - mondta Semjén Zsolt a IX. Magyar Állandó Értekezleten (Máért) pénteken a Parlamentben.


A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a hatéves szünet után összeülő Máért-en kiemelte: több tényező fenyegeti a magyar nemzet fennmaradását. Az anyaországban és a határon túl a demográfiai problémák, a határon túli magyarság esetében az elvándorlás és az egyre erősödő asszimiláció jelenti a legnagyobb gondot.


Semjén Zsolt a folyamat megállítása érdekében az anyaország részéről elkötelezett nemzeti politikát tart szükségesnek, hogy a nemzet ügyének szolgálata evidencia legyen. Ehhez erős államra van szükség van, amely képes ezt hatékonyan szolgálni - hangsúlyozta. A határon túli magyarság szempontjából pedig kulcsfontosságúnak nevezte az asszimiláció megállítását. A szokott támogatási formák szükségesek, de nem elégségesek - fűzte hozzá a kereszténydemokrata politikus.


Németh Zsolt, a külügyi tárca parlamenti államtitkára köszöntőjében azt mondta, hogy az elkövetkező esztendőkben reményeik szerint megkezdődhet a húsz év alatt kidolgozott autonómiarendszer megvalósítása, a határtérségek fejlesztésének látványos folyamata, az oktatási-kulturális stratégia megvalósítása.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite