2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSétarepülés a bátonyterenyei táborozókkal

Sétarepülés a bátonyterenyei táborozókkal


Bűn- és baleset-megelőzési tábort rendeztek a gyerekeknek a rendőrök. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a „Biztonságos Vakációért Hét" elnevezésű, napokban megrendezett táborban, érdekes és igen tartalmas programokat állítottak össze a gyerekek számára.

setarepules

Különböző rendőrségi bemutatók, bűn- és baleset-megelőzési filmek segítségével igyekeztek az oktatók a fiatalság részére olyan ismereteket átadni, melyek a mindennapi életben hasznosak. A tábor programjai közül a játék és a kirándulás sem maradhatott ki. Játékos feladatok megoldásával új ismereteket szereztek a táborozók a balesetmentes közlekedésről.

 

Látogatást tettek a Matraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen, majd elutaztak Gödöllőre a Zöld Híd Program telephelyére, ahol a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát ismerhették meg. Ezt a gödöllői repülőtéren tett látogatás követte, ahol koszorút helyeztek el az ott kialakított emlékhelyen, mely az elhunyt ejtőernyős és repülős sporttársaknak állít emléket. A koszorúzást követően minden gyermeknek lehetősége nyílt, hogy a repülőtéren Both Lajos nyugalmazott őrnagy segítségével a repülés szépségeivel is megismerkedhessenek. A fiatalok az AN-2 típusú és a Laura névre keresztelt repülőről megtekinthették a közeli Hungaroringet, valamit a mogyoródi aquaparkot.


A tábor zárásakor a fiatalok megfogadták, hogy jövőre is találkoznak a sok, színes programot kínáló táborban.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-07-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite