2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonSimon-ügy - Rogán: Simon megőrzésre kapta az MSZP pénzét

Simon-ügy - Rogán: Simon megőrzésre kapta az MSZP pénzét


Ha Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese valóban nem talált megfelelő rubrikát vagyonnyilatkozatában, ahova beírhatta volna Ausztriában tartott százmillióit, akkor csak egy logikus magyarázat van: a pénz a szocialista párté, és csak megőrzésre kapta - mondta a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rogán Antal


Rogán Antal felszólította a szocialista pártelnököt, érje el, hogy Simon Gábor megjelenjen a parlament mentelmi bizottsága előtt. Szerinte ha Simon Gábor nem megy el, hogy tisztázza a bécsi számláján található százmilliók eredetét, akkor legalább a testület MSZP-s tagjai legyenek jelen, és mondják el, milyen indoklást adott nekik egykori párttársuk.


Ha a szocialisták szerdán nem jelennek meg a bizottsági ülésen, akkor "nyilvánvaló, hogy közösen titkolnak valamit" Simon Gáborral - tette hozzá. Rogán Antal szerint ebben az esetben a többi pártnak az a kötelessége, hogy a Ház csütörtöki utolsó ülésén minden parlamentáris eszközt vegyen igénybe a rejtélyes százmilliók eredetének tisztázásra. Hozzátette: ilyen eszköz lehet egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását, vagy valamelyik működő bizottságot felhatalmazása a kérdés tisztázására.


A Fidesz frakcióvezetője elmondta: az MSZP volt elnökhelyettese több mint egy évtizede országgyűlési képviselő, tudnia kell, hogyan kell egy vagyonnyilatkozatot kitölteni. Szerinte ha nem a vicc kategóriájába sorolják a szocialista politikus állítását, miszerint nincs olyan rovat, ahova beírhatná a pénzt, akkor egyetlen logikus magyarázat van arra, hogy Simon Gábor miért nem találta a megfelelő rovatot vagyonnyilatkozatában.


"Az a logikus magyarázat, hogy a rejtélyes, Ausztriában tárolt százmilliók valójában nem az ő pénze, hanem a Magyar Szocialista Párté, csak megőrzésre kapta" - fogalmazott Rogán Antal.


A rejtélyes százmilliók ügye csak most kezdődik - hangsúlyozta, aki szerint a közvéleménynek tudnia kell, kitől és miért kapta a pénzt Simon Gábor.


Rogán Antal szerint Simon Gábor magatartása egyértelművé teszi, hogy a Magyar Nemzetben megjelent állítások igazak, vagyis "ráutaló magatartással" bebizonyosodott, hogy léteznek a rejtélyes százmilliók az ausztriai bankszámlán.


Simon Gábor február 6-án lemondott minden tisztségéről az MSZP-ben. Közleményében tudatta: a pénzzel el tud számolni, eredetének sem közéleti, sem politikai aspektusa nincs, vagyonnyilatkozatában pedig "jóhiszemű hiba" miatt nem tűntette fel. Mesterházy Attila pártelnök aznap azt közölte, hogy Simon Gábor neki azt mondta: a pénz nem kötődik közéleti politikai munkájához, hanem "korábbi forrásfelhalmozás eredmény". Mesterházy Attila hozzátette: a volt elnökhelyettes egyéb részletet nem árult el.


A mentelmi bizottság hétfői ülésére, amelyet a vagyonnyilatkozatában nem szereplő összeg miatt hívtak össze, Simon Gábor nem ment el. Újabb vagyonnyilatkozatot adott be, de abban sem szerepelt az osztrák bankban tartott pénz.


Kérdésre válaszolva Rogán Antal azt mondta, támogatja, hogy az SZDSZ tartozásai, "otthagyott százmillióinak ügyét" tisztázni lehessen, és annak legyen politikai következménye. Tűrhetetlennek nevezte, hogy ezt az adósságot az adófizetőknek kell kifizetniük, hiszen azt egy állami tulajdonú banktól vették fel. Az ezzel összefüggő jobbikos kezdeményezésről közölte, megfontolják, hogy azt, vagy egy másikat támogassanak a parlamentben.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite