2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedSimor: a kormány adó- és nyugdíjpolitikája kockázatos

Simor: a kormány adó- és nyugdíjpolitikája kockázatos


Simor AndrásSimor András magyar jegybankelnökkel közölt interjút kedden internetes kiadásában a The Wall Street Journal Europe (WSJE) című, európai kiadású amerikai üzleti napilap.


Az írás azt emelte ki a Simor által mondottakból, hogy a magyar kormányzó párt adó- és nyugdíjpolitikája kockázatos, és hogy szerinte a beruházók bizalmának erodálása az egyik legnagyobb lehetséges veszélyt jelenti a nemzetgazdaságra nézve.

A WSJE a Magyar Nemzeti Bank elnökéről azt írta, hogy összekülönbözött a populista kormányzó párttal, amely földcsuszamlásszerű választási győzelmet aratott áprilisban, magas átmeneti adókat vetett ki a bankokra és más nagyvállalatokra, hétfőn pedig olyan törvényt fogadott el, amely jelentős összeget irányít át a magán-nyugdíjpénztári alapokból az állami kasszába.
A lap emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél: lendületet akar adni a gazdasági növekedésnek, a személyi jövedelemadó, illetve a kisebb vállalkozásokat terhelő adó csökkentésével, illetve ösztönözni kíván bizonyos, családoknak járó szociális-jóléti juttatásokat.

Az interjúban Simor András szkeptikusan szólt a kormány intézkedéseiről, és "a konvenciókkal szakítónak" minősítette azokat. Arra figyelmeztetett, hogy a költségvetés rövid távú megszilárdítását célzó politika végül inflációhoz vezethet, és keresztbe tehet a hitelezésnek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite