2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSinkó Ferenc-díjat kapott Veszelovszki Balázs

Sinkó Ferenc-díjat kapott Veszelovszki Balázs

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének (MAKÚSZ) a pályakezdő újságírói tevékenység elismerésére alapított díját, a Sinkó Ferenc-díjat kapta meg a Salgótarjánban, végzett munkája elismeréseként Veszelovszki Balázs.

veszelovszki


A díjat a MAKÚSZ fennállásának 15. évfordulójára, 2006-ban alapította, és minden évben kioszt az írott vagy az elektronikus sajtó, vagy média egy 30 év alatti keresztény katolikus munkatársának. Eddig többek között a Duna Televízió, a Lánchíd Rádió, a Magyar Hírlap munkatársai kapták meg a díjat.

Idén, a szövetség fennállásának 20. évfordulóján Veszelovszki Balázs munkáját ismerték el.

A díj egy olyan emlékplakett, amely annak a kis ikonnak a másolata, amit a doni harcokban részt vevő Sinkó Ferenc, a fiatal felvidéki újságíró, az Új Ember újság alapítója kapott egy óráért cserébe. Az író meggyőződése és hitvallása szerint ez a plakett Jézus ikonja vezette haza a frontról. Az emlékplakettet, amelyet Kun Éva grafikusművész készített az író két lánya, Sinkó Veronika és Sinkó Katalin képzőművészek, a díjat pedig a szövetség elnöke, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője, Szikora János és a Duna Televízió munkatársa, a MAKÚSZ főtitkára, Gebauer Szabolcs adta át november 26-án, Budapesten megrendezett tanulmányi délelőttön.

Annál is értékesebb ez a díj, mivel Sinkó Ferenc Palócföldön, az akkor még Magyarországhoz tartozó Ipolyság mellett született, száz éve - most pedig egy palócföldi fiatalember kapta meg a kitüntetést. A családi filmarchívumból a díjátadó előtti napokban került elő egy régi felvétel, amelyen az író vall palócságáról. Ezt a felvételt is bemutatták a díjátadót követően.

Veszelovszki Balázs a Magyar Kurírnak és a Katolikus Rádiónak így fogalmazott: „Számomra ez óriási elismerés. Azon túl, hogy a hívek, az olvasók, vagy a tévénézők gratulálnak, nagyon fontos és értékes, hogy most a szakma ismert el. Én a munkámat ugyanolyan lelkesedéssel szeretném a továbbiakban is végezni. Bízzunk benne, hogy ez így lesz, és hogy azt a jót, amit Salgótarjánban sokakkal együtt közösen elkezdtünk, a papszentelés szavaival élve: Isten teszi teljessé - nemcsak bennünk, de a városunkban is."

 

Forrás: szekyne.com/ HÍR PORT 24

 

2011-12-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite